nieuws

Werken is topsport

Gezond werken

Werken is voor mensen die nog wel een baan hebben topsport geworden. Ouders rennen heen en weer tussen werk en kinderdagverblijf en komen tijd tekort voor bijvoorbeeld zorgtaken.

Dat zegt GroenLinks-leider Bram van Ojik. Het is een van de redenen dat zijn partij pleit voor een werkweek van 32 uur.

 

Te veel mensen staan bovendien aan de kant, vindt GroenLinks. Om het werk eerlijker te verdelen zou vier dagen werken de norm moeten worden. “In tijden waarin massaontslagen aan de orde van de dag zijn, is voor veel werknemers de keuze voor iets minder werk maar met meer zekerheid op baanbehoud aantrekkelijk’’, staat in het plan ‘Werk eerlijk delen’.

 

GroenLinks wil de loonkosten voor werkgevers fors verlagen. Dat kan door dingen die het milieu vervuilen zwaarder te belasten. Als arbeid goedkoper wordt, komen er meer banen, is de gedachte. De partij heeft dit al vaker voorgesteld. Het plan pleit daarnaast voor recht op deeltijdbijstand, zodat bijstandsgerechtigden parttime aan de slag kunnen. Ook moeten er in de bijstand een wettelijk recht op scholing komen en ruimere vrijstellingen om onderwijs te volgen.

 

Wilt u weten hoe uw organisatie veilig en gezond kan werken? Geef u dan op voor de gratis kennissessies van de beurs Safety & Health at Work  
Reageer op dit artikel