nieuws

Jaarverslag 2016 Gezondheidsraad is uit

Gezond werken

In sommige opzichten is het jaarverslag 2016 van de Gezondheidsraad er een zoals ieder ander. Maar er is ook een duidelijk verschil: de raad beschrijft hoe er in toenemende mate grenzen zijn verlegd in de aanpak.

Jaarverslag 2016 Gezondheidsraad is uit

Om die reden is het jaarverslag 2016 volgens de raad meer ‘van binnenuit’ opgesteld. De Gezondheidsraad bracht in het jaar 2016 twintig adviezen uit.

De getalsmatige verantwoording

Zoals het nu eenmaal hoort in een jaarverslag, bevat het Jaarverslag 2016 van de Gezondheidsraad een getalsmatige verantwoording: hoeveel mensen waren er aan het werk, wat was de productie, hoe hoog was het budget? Natuurlijk ook over dit jaar allemaal gewoon te vinden.

Maar ook opgesteld ‘van binnenuit’

De Gezondheidsraad liet daarnaast in vorige jaarverslagen vaak deskundigen aan het woord. Die dan bijvoorbeeld vertelden over de context waarin de behoefte aan een bepaald advies was ontstaan. En wat het effect was van dat uiteindelijke advies. Het jaarverslag over 2016 is echter meer van ‘binnenuit’ opgesteld.

Grenzen verlegd bij advies en boodschap

Van binnenuit? En dat houdt in? In het jaarverslag 2016 beschrijft de Gezondheidsraad bondig op welke manier er in 2016 in de aanpak grenzen zijn verlegd. Zo vroeg de raad vaker om inbreng van buiten de eigen gelederen en koos hij voor meer internationale samenwerking. Daarnaast maakte de raad niet alleen gebruik meer van tekst, maar ook steeds meer van beeld om de boodschap voor het voetlicht te brengen.

> Bekijk het jaarverslag 2016 van de Gezondheidraad

Reageer op dit artikel