nieuws

Vertrouwenspersoon als spiegel van diversiteit

Gezond werken

Diversiteit gaat over het erkennen en waarderen van verschillen tussen personen. Een onderwerp dat de vertrouwenspersoon bijzonder aangaat.

Vertrouwenspersoon als spiegel van diversiteit

De vertrouwenspersoon moet open staan voor de diversiteit in de samenleving en die ook weerspiegelen. De kennis en samenstelling van de groep vertrouwenspersonen moeten daarom breder worden. Dat is nodig om aan de veranderende vraag te voldoen van de mensen die een beroep op een vertrouwenspersoon doen.

Jaarcongres LVV

‘De diversiteit van de vertrouwenspersoon – spreekt de vertrouwenspersoon de juiste taal?’ is dan ook het thema van het jaarcongres van de Landelijke Vereniging van Vertrouwenspersonen (LVV) dit jaar. Het congres vindt plaats op 16 november 2017 op Landgoed Zonheuvel in Doorn. Dagvoorzitter Jan Andreae en zangeres Mathilde Santing bundelen op die dag hun kwaliteiten rond de begrippen verbinden, vertrouwen, verdiepen, verwonderen en verstillen. Vanuit die begrippen zullen zij met zang, tekst, poëzie en filmfragmenten het LVV-congres openen, begeleiden en afsluiten.

Programma

Tijdens het programma geven inspirerende sprekers als Sylvia Borren en Frans Geraedts hun visie op de erkenning en waardering van verschillen tussen personen. Arie Snel neemt bezoekers bij de start van de middag mee in zijn beelden over dé diversiteit van de vertrouwenspersoon. Daarnaast kunnen bezoekers diverse workshops volgen waarin thema’s aan bod komen als culturele dilemma’s, communicatie en cultuur, de kracht van de vertrouwenspersoon en angstcultuur.

> KIJK op de website voor alle informatie over het LVV-congres

Aanmelden

Voor het bijwonen van het LVV-congres ontvangen bezoekers 4 PE-uren (in het kader van de extra activiteiten voor hercertificeren als vertrouwenspersoon). Deelname aan het congres kost € 195,- excl. btw voor LVV-leden, niet-leden betalen € 255,- excl. btw. Voor de workshops kunt u zich op een later moment inschrijven. Na aanmelding ontvangt u hierover voorafgaand aan het congres meer informatie.

> U kunt zich hier AANMELDEN

 

> TIP: DOWNLOAD de whitepaper Vijf vragen over de vertrouwenspersoon

Reageer op dit artikel