nieuws

Wordt 2018 het jaar van uw RI&E?

RIE

Iedereen weet het zo langzamerhand wel: veilig werken begint met een RI&E. Want een goede risico-inventarisatie en -evaluatie met plan van aanpak is cruciaal voor veilig en gezond werken.

Wordt 2018 het jaar van uw RI&E?

Daarom is het teleurstellend dat veel bedrijven nog steeds geen RI&E hebben. Van de bedrijven in Nederland beschikt 30-50 procent niet over de – wettelijk verplichte – risico-inventarisatie en evaluatie. Inspecteur-generaal Marc Kuipers sprak recentelijk zelfs van een ‘schokkend aantal’ bedrijven zonder RI&E.

Eigen verantwoordelijkheid onvoldoende ingevuld

Bedrijven en organisaties zijn zelf verantwoordelijk voor gezond en veilig werken. Zonder RI&E vullen zij die eigen verantwoordelijkheid onvoldoende in. En nee, een RI&E is nooit volledig. Het is nu eenmaal onmogelijk om alle risico’s op de werkvloer te signaleren. Laat staan die op te lossen. Maar de RI&E is een goed instrument, al is en blijft die een hulpmiddel. Geen garantie.

Zo staat het ervoor met de RI&E in uw bedrijf

Geld blijkt niet het voornaamste probleem: nog geen 10 procent van de bedrijven blijkt te kampen met onvoldoende budget. Het zit hem meer in onvoldoende draagvlak: bij 22 procent schort het hieraan. Vakmedianet heeft onderzocht hoe het er bij u voorstaat met de RI&E. Met 12 vragen over hoe die werkt bij u in de praktijk. En over wat die u oplevert aan veiligheid op de werkvloer. Benieuwd naar de uitkomsten? Zo staat uw RI&E ervoor.

Goede voornemens: wordt 2018 het jaar van uw RI&E?

Een nieuw jaar is op komst. Een nieuw jaar, met wellicht nieuwe plannen. En waarschijnlijk ook de nodige goede voornemens. Misschien is een van uw goede voornemens om in 2018 toch eindelijk die RI&E uit te (laten) voeren. Zorg dat het niet bij goede voornemens blijft. Máák die RI&E. En omdat een goede voorbereiding het halve werk is … krijgt u van ons een mooie download. Met een complete RI&E 5-in-1. Alvast gelukkig nieuwjaar!

[button color=”gray” size=”big” link=”http://whitepapers.arbo-online.nl/rie-compleet” target=”blank” ]Download uw RI&E 5-in-1[/button]

Reageer op dit artikel