nieuws

Meer duidelijkheid voor SIEF-deelnemers

Veilig werken

De toelichting moet de vragen beantwoorden die ontstaan zijn naar aanleiding van een begin januari gepubliceerde aanbeveling van Europese koepelorganisatie Cefic. Die aanbeveling behandelt de rechten en plichten van de zogenaamde SIEF Formation Facilitator (SFF) en de rollen die bedrijven kunnen spelen binnen SIEFs en hoe deze voor SIEF-deelnemers zijn vast te stellen.

De vragen richten zich vooral op consequenties die het invullen van de zogenaamde ‘SIEF Code Selection’-vragenlijst kan hebben voor ondernemingen. Zo waren de mogelijke directe financiele consequenties en de definitie van de ‘leading’ rol onduidelijk. De toelichting van het ECHA behandelt deze punten, en gaat ook in op de rol die de SFF heeft.

 

Meer informatie vindt u hier.

Reageer op dit artikel