nieuws

Vakbond wil meer cameratoezicht in bussen

Veilig werken

De bond heeft de directie gevraagd om cameratoezicht op alle 150 bussen. Ook moeten er meer toezichthouders komen, namelijk vijftig in plaats van de vier die nu dienst doen. Bovendien zouden op de regionale verkeersleiding twee mensen moeten werken op de tijden dat de chauffeurs op weg zijn.

 

De FNV meldt dat de chauffeur die is overvallen, de noodknop niet kon gebruiken, omdat er nog niemand op de centrale was. ‘De eerste chauffeur is er om kwart voor vijf, maar de verkeersleiding start pas om zes uur op. Wij willen dat daar mensen zitten vanaf het begin van de dienstregeling tot na het einde ervan.’

 

De Veolia-directie is bereid vijftig bussen met camera’s uit te rusten. Ook zouden er twee extra toezichthouders kunnen komen. Maar de chauffeurs vinden deze voorstellen onvoldoende.

Reageer op dit artikel