nieuws

Uw eigen route naar veiligheid op het lab

Veilig werken

Veiligheid op het laboratorium is van essentieel belang. Dat geldt voor zowel de mens als de apparatuur, de chemicaliën en het eindproduct. Tijdens de beurs WoTS wordt dit thema uitgebreid belicht.

Uw eigen route naar veiligheid op het lab

Dat gebeurt door een combinatie van praktische informatie op de beursvloer én door middel van kennisdeling door ervaringsdeskundigen in een seminar. Als bezoeker kunt u dagelijks deelnemen aan de X-pedition Veiligheid op het lab en zich daarnaast bij de diverse stands met demonstraties laten voorlichten over veiligheid. Zo wordt u zich optimaal bewust van de risico’s in het laboratorium.

Maak uw eigen selectie, stel uw eigen route samen

Als bezoeker kunt u, door een selectie te maken uit negen deelnemende stands, zelf uw route samenstellen. Op elke stand komt een ander onderwerp aan bod door middel van simulaties en demonstraties. Denk aan persoonsbescherming, juiste inrichting van het lab, schone lucht en het waarborgen van (brand)gevaarlijke stoffen. Door uw eigen selectie te maken van stands die u wilt bezoeken, krijgt u precies de voor u relevante informatie over veiligheid. De standbemanning test ook uw kennis: bij elke stand krijgt u een vraag over veilig werken in het lab voorgelegd. Bij juiste beantwoording van de vragen ontvangt u aan het einde van de X-pedition een passend presentje.

Door uw eigen selectie te maken van stands die u wilt bezoeken, krijgt u precies de voor u relevante informatie over veiligheid

LabSafety seminar en gedrag & bewuste keuzes

Op dinsdag 4 oktober vindt het ‘LabSafety seminar’ plaats, waar aspecten als veilig gedrag, normen, correct inrichten en risicoanalyses aan de orde komen. De experts en veiligheidsfunctionarissen die aan het woord komen, delen hun ervaringen en methodieken met de bezoeker. Zo licht de NEN commissie de norm NEN-EN-ISO 15189 toe, belicht het ministerie van Veiligheid en Justitie het belang van correct omgaan met chemicaliën en bespreekt het ministerie van Defensie veiligheid van het lab in missietijd. Het tweede deel van de ochtend staat vooral in het teken van gedrag en bewuste keuzes maken bij gedragsexpert Filip Janssens en ervaringsdeskundigen van Rijnstate Ziekenhuis en ALcontrol Food & Water.

 

> Bekijk meer informatie over het LabSafety seminar en/of de Veiligheid op het lab X-pedition.

> Meld u aan voor gratis deelname via de registratiemodule.

> TIP: Meer grip krijgen op gedrag? Kom naar de Praktijkdag Grip op gedrag op 22 november 2016 in Veenendaal.

Reageer op dit artikel