nieuws

Week van Veilig en Gezond Werken 2017

Veilig werken

Ieder jaar maakt de metaal zich een week lang extra sterk voor veilig en gezond werk. Dit jaar is de Week van Veilig en Gezond Werken van 19 tot en met 23 juni.

Week van Veilig en Gezond Werken 2017

De 5xbeter Truck trekt met een roadshow door het land en honderden bedrijven houden hun eigen Veiligheidsweek. De Week van Veilig en Gezond Werken sluit af op maandag 26 juni 2017 met het achtste 5xbeter Congres. Dat staat dit jaar in het teken van gedrag en cultuur.

Bedrijfseigen Week van Veilig en Gezond Werken

Bedrijven worden gestimuleerd om hun bedrijfseigen Week van Veilig en Gezond Werken te organiseren met behulp van het speciale 5xbeter-pakket. In dit pakket zit onder andere een stap-voor-stap instructie over de uitrol van de veiligheidsweek in het eigen bedrijf. Daarnaast bevat het spullen om het bedrijf mee aan te kleden en om uit te delen aan medewerkers. Verder zijn er twee presentaties in powerpoint die horen bij de bedrijfseigen Veiligheidsweek. Kijk op de site van 5xbeter voor meer informatie over de Week van Veilig en Gezond Werken. Bekijk de sneak preview van de nieuwe 5xbeter-film over gedrag en cultuur hieronder.

‘Even snel’ mag nooit de reden van een ongeval zijn

Het achtste 5xbeter Congres staat in het teken van gedrag en cultuur. Ook met de best beveiligde machine, de nieuwste PBM en op de netste en schoonste werkplek kunnen ongelukken gebeuren. De oorzaak is bijna altijd een menselijke fout. De cultuur op de werkplek, de wijze waarop collega’s en leidinggevenden elkaar aanspreken op hun veiligheidsgedrag, speelt een grote rol bij het voorkomen van ongevallen. De meest gehoorde reden om even niet veilig te werken, om de standaardregels niet te respecteren, is dat het even snel moest. Onder het motto ‘Nu ff niet!’ vraagt de metaal aandacht voor gedrag en cultuur op de werkvloer. Omdat ‘even snel’ nooit de reden van een ongeval mag zijn.

 

> Meer weten over veilige machines? Volg de opleiding Productieve machineveiligheid.Productieve_machineveiligheid_klein
> Veiligheidsmaatregelen te duur? Leer met het boek ‘Productieve machineveiligheid’ hoe het anders kan.

Reageer op dit artikel