nieuws

Zo werkt u aan flexibel risicomanagement

Veilig werken

In de onzekere wereld van vandaag gaan de ontwikkelingen op veiligheidsgebied snel. Dit vraagt om een grotere wendbaarheid en direct adequaat handelen.

Zo werkt u aan flexibel risicomanagement

Meer flexibiliteit is dus noodzaak. Draagt het huidige risicomanagement daar wel voldoende aan bij? Of zitten we te veel vastgeroest in oude patronen en versleten methodieken?

Risicomanagement: veel te doen, hoge urgentie

Inspecties laten zien dat er nog steeds veel overtredingen plaatsvinden. Dat maakt duidelijk dat bedrijven nog nooit zo slecht voorbereid waren op risico’s. Kortom: er is nog veel te doen en de urgentie is hoog. Hoe houdt u daarbij het hoofd koel? Hoe kijkt u op een vernieuwende, realistische manier naar veiligheidsrisico’s?

Van onzekere veiligheid naar veilige onzekerheid

Voor de tweede maal organiseert Vakmedianet het Congres Risicomanagement, en wel op woensdag 4 oktober 2017 in Postillion Hotel Bunnik. Leer tijdens deze inspirerende dag samen met collega-veiligheidsprofessionals alles over de laatste ontwikkelingen op het gebied van risicomanagement. En dit onder het thema ‘Van onzekere veiligheid naar veilige onzekerheid’.

Nieuwe en inspirerende inzichten voor de praktijk

Een keur van experts onder leiding van dagvoorzitter Jeannette Paul laat zien welke nieuwe en inspirerende inzichten belangrijk zijn voor de praktijk van nu. Het programma biedt een aantrekkelijke mix. Na het centrale deel zoomt u in twee rondes workshops verder in op de veiligheidsaanpak. Interactie en kennisdeling staan hierbij centraal.

 

> Meer weten over veiligheid en risicomanagement? Kijk op Congres Risicomanagement

Reageer op dit artikel