nieuws

Het is weer bijna Week van de Veiligheid

Veilig werken

Elk jaar is week 41 de nationale Week van de Veiligheid. Dit jaar is dat van 9 tot en met 15 oktober. In de Week van de Veiligheid staat – hoe kan het ook anders – veiligheid centraal. Deze week vraagt dan ook aandacht voor preventie van onder meer diefstal en straatroof.

Het is weer bijna Week van de Veiligheid

Want met het invallen van de donkere dagen in oktober neemt de kans op criminaliteit toe. De Week van de Veiligheid is daarom hét moment om veiligheid en preventie extra onder de aandacht te brengen.

Iedereen bewust van eigen rol bij veiligheid

Branche- en koepelorganisaties in tal van sectoren en gemeenten organiseren in de Week van de Veiligheid een breed scala aan activiteiten. Die zijn erop gericht ondernemers, werknemers en burgers te stimuleren om met het thema veiligheid aan de slag te gaan. Een belangrijk doel van de week is om iedereen bewust te maken van zijn eigen rol en verantwoordelijkheden als het gaat om veiligheid.

Breed scala aan landelijke activiteiten

Steeds meer gemeenten organiseren in de Week van de Veiligheid activiteiten om ondernemers te steunen in hun strijd tegen criminaliteit. Ook vinden er acties plaats tegen woninginbraak, fietsendiefstal, straatroof en overvallen. Daarnaast zijn er landelijk tal van activiteiten. Zo opent de week op maandag 9 oktober met de uitreiking van de Wel-zo-veilig-Awards tijdens het ondernemersontbijt in Amsterdam. Ook op die dag vindt het congres Misdaad zonder bloed plaats. Op donderdag 12 oktober is er het seminar Nieuwe wet innovatief betalen en cybersecurity en op vrijdag 13 oktober de bijeenkomst Beleef de trends in veilig uitgaan.

 

> Kijk voor alle activiteiten en informatie op de site van Week van de Veiligheid

> Volg @WvdVeiligheid en tweet mee met #WvdV

Reageer op dit artikel