nieuws

Dit delen de veiligste 13 bedrijven van Amerika

Veilig werken

Een toonaangevend Amerikaans tijdschrift op het gebied van veiligheid en gezondheid op het werk, EHS today, houdt elk jaar de verkiezing ‘Veiligste bedrijf van Amerika’.

Dit delen de veiligste 13 bedrijven van Amerika

Bij de meest recente verkiezing bleek 13 zeker geen ongeluksgetal. Want precies dertien bedrijven kregen het predicaat ‘veiligste bedrijf’.
Wat hebben de veiligste 13 bedrijven van Amerika met elkaar gemeen? Om te beginnen bleek dat in al die bedrijven iedereen – van de CEO tot de meest recent aangenomen medewerker – een actieve rol speelt bij veiligheid. En daarbij ook zeggenschap heeft over die veiligheid ( ownership of safety).

Meer overeenkomsten tussen de veiligste 13 bedrijven

Maar daar stoppen de overeenkomsten niet. De veiligste 13 bedrijven in Amerika blijken nog veel meer gemeen te hebben. Zoals:

  • steun vanuit het management voor veilig en gezond werken
  • medewerkers dragen innovatieve oplossingen aan voor veiligheidsissues
  • de gerapporteerde letsel- en ziektecijfers zijn aanzienlijk lager dan het gemiddelde in dezelfde tak van industrie
  • de bedrijven vervullen graag een mentor-rol voor andere bedrijven

Incidenten voorkomen is basis van veiligheidsproces

Dat gaat allemaal niet vanzelf, deze bedrijven doen daar gewoon heel hard hun best voor. Zij zorgen voor uitgebreide trainingsprogramma’s, vanuit de overtuiging dat incidenten voorkomen de basis is van het veiligheidsproces. Verder integreren ze veiligheid in hun bedrijfscultuur, communiceren de waarde van veiligheid aan medewerkers en klanten en benadrukken de voordelen van het veiligheidsproces.

Lees op de website hoe de veiligste 13 bedrijven omgaan met veiligheid

Bron: engineers online

Reageer op dit artikel