nieuws

Werkt u in het Veiligste Magazijn van Nederland?

Veilig werken

De dertiende verkiezing op rij van het Veiligste Magazijn van Nederland gaat weer van start. Bedrijven die vinden dat hun magazijn een goede én veilige werkplek is, kunnen zich aanmelden.

Werkt u in het Veiligste Magazijn van Nederland?

Nederland telt ruim 100.000 bedrijven met een magazijn. Door vaardigheden op peil te houden, werkprocessen te bewaken en machines periodiek te laten onderhouden en keuren, werken heftruckchauffeurs, orderpickers en logistiek managers veilig en efficiënt in het magazijn. Want daar begint en eindigt veilige en efficiënte logistiek.

De inschrijving loopt tot en met 1 juni 2018 … doe mee!

Door mee te dingen naar de Prijs voor het Veiligste Magazijn zetten ondernemingen concrete extra stappen naar meer veiligheid op de logistieke werkvloer. Dus … doe mee! De inschrijving loopt tot en met 1 juni 2018.

> Meer informatie? Inschrijven? Het kan allemaal HIER.

Vorig jaar ging het goud in de categorie grote magazijnen naar Abbott Logistics in Breda, het zilver naar Herbalife International en Bavaria N.V. en het brons naar Koninklijke Gazelle, Megagroup Logistics Services B.V. en Philips Healtech.

Veilige en efficiënte logistiek begint in het magazijn

Zoals gezegd begint en eindigt veilige en efficiënte logistiek in het magazijn. Daarom hebben BMWT, evofenedex, Logistiek.nl en Tempo-Team destijds het initiatief genomen tot de Prijs voor het Veiligste Magazijn. De prijs wordt toegekend aan bedrijven die serieus werk maken van veiligheid in het magazijn. De jury ziet erop toe dat de drie pijlers mens, proces en techniek met elkaar in evenwicht zijn bij de realisatie van een veilige werkomgeving. De prijs is de bevestiging dat mensen met vertrouwen aan het werk kunnen in het magazijn.

Veiligheid is een arbeidsvoorwaarde geworden

De logistiek krijgt gelukkig steeds meer aandacht voor veiligheid. Steeds meer werkgevers zijn zich ervan bewust dat veilig en gezond werken leidt tot tevreden werknemers, meer efficiency en hogere productiviteit. Zo kosten investeringen in veiligheid geen geld, ze leveren juist geld op. Nu steeds meer magazijnen kampen met een tekort aan goede, geschoolde en gemotiveerde medewerkers, is een veilige, gezonde en prettige werkomgeving bovendien een ‘must’ om medewerkers te binden en te behouden. Met andere woorden: veiligheid is een belangrijke arbeidsvoorwaarde geworden.

> LEES OOK: Het wat & hoe van veilig en gezond werken

Jurywaardering op basis van score op negen criteria

Bedrijven kunnen een bronzen, zilveren of gouden waardering krijgen. De jury bepaalt deze waardering op basis van de score op negen criteria, waaronder wettelijke verplichtingen, monitoring, veiligheid op de werkvloer, veiligheidseisen van het management en het werkklimaat. Zoals gebruikelijk zijn er twee categorieën: grote magazijnen met meer dan 25 magazijnmedewerkers en kleine magazijnen met 25 of minder magazijnmedewerkers. Juryvoorzitter is professor René de Koster van de Erasmus Universiteit.

De uitslag wordt tijdens de Dag van het Magazijn op 15 november a.s. bekendgemaakt.

> TIP: Kom naar het congres Veilig werken

Reageer op dit artikel