congres

Wetgeving

26 April | Arbo Actualiteitendag

Thema: wet & regelgeving

Soort congres: Opleiding

Prijs: €425

Er is veel gaande in arboland. De nieuwe Arbowet en de consequenties daarvan houden de gemoederen bezig. Want een zorgvuldig arbobeleid is een must voor iedere organisatie. De vernieuwde Arbowet is daarbij een mooi hulpmiddel.

26 April | Arbo Actualiteitendag

Gezond en veilig kunnen werken, daar zorgt de Arbowet voor. In de vernieuwde Arbowet wordt de betrokkenheid van werkgevers en werknemers bij de arbodienstverlening vergroot en staat preventie nog meer centraal.

Attentie: strengere controles
Vanaf juli 2018 gaat ook de daadwerkelijke handhaving van de regels van start.. De boetes kunnen in de duizenden euro’s lopen. Voor u nu dus cruciaal om de wijzigingen op tijd en juist door te voeren en om te checken of u aan de regels voldoet.

De implementatie van de wet is begonnen, waar lopen organisaties nu tegenaan? Wat kan beter en wat kan anders? Weet u bijvoorbeeld dat de het inhuren van een arbodienst ook gedeeltelijk kan – dus maatwerk kan zijn?

Tijdens de Arbo Actualiteitendag op 26 april 2018 volgt u vier interactieve workshops en gaan gerenommeerde sprekers in op:

  • De positie van de preventiemedewerker.
  • Van arbomanagementsysteem volgens OHSAS naar ISO.
  • De arbo-arts
  • Arbeidsrechtelijke sancties: De belangrijkste uitspraken en voorbeelden uit de praktijk.

De actualiteitendag is actueel, helder en praktijkgericht
Aan de hand van diverse voorbeelden en tips lichten de ervaringsdeskundigen de actualiteiten toe, zodat u deze direct kunt toepassen in uw praktijk. Daarnaast heeft u volop de gelegenheid om ter plekke of al bij uw inschrijving vragen te stellen. Uiteraard worden de onderwerpen op het laatste moment geactualiseerd. Zo is uw kennis over de relevante arbo-jurisprudentie weer up-to-date en hoeft u niet bang te zijn dat u achterloopt!

Meer informatie & inschrijven

Reageer op dit artikel