opleiding

Wetgeving

12 april | OR & VGWM

Thema: ondernemingsraad

Soort opleiding: Opleiding

Prijs: €395

Alles over de arbowet en het arbobeleid

12 april | OR & VGWM

Verandering doet leven. Inspraak geeft inspiratie. Je bent dus blij dat de Arbowet geen starre wet is. Hierdoor krijg je binnen de or steeds meer verantwoordelijkheden en meer medezeggenschap op het gebied van veiligheid, gezondheid, welzijn en milieu.

Maar soms weet je het even niet meer. Hoe ga je als VGWM commissie nou het beste om met alle nieuwe ‘vrijheden’ binnen de Arbowet?

En wat is nu eigenlijk de positie van de or en de VGWM commissie? Wat doet de preventiemedewerker precies? En wie hebben nog meer allemaal met het arbobeleid te maken? Wat is risico-inventarisatie en -evaluatie? Je hebt veel vragen!

Wat leer je?
Deze opleiding geeft je een antwoord op al deze vragen. We zetten de echte veranderingen in de Arbowet helder voor je op een rij. Zodat je straks precies weet wat dit betekent voor uw branche of bedrijf. Daarnaast leer je hoe de verschillende commissies optimaal kunnen samenwerken. Dit alles illustreren we vooral met veel praktijkvoorbeelden. Je gaat zonder vragen en met een voldaan gevoel naar huis!

Na deze opleiding

  • heb je een goed inzicht in het VGWM-beleid van uw organisatie;
  • heb je speerpunten ontwikkeld voor jouw RI&E;
  • weet je precies wat de preventiemedewerker doet;
  • kun je een visie op arbobeleid verwoorden en toetsen;
  • ben je een onderhandelingspartner van de directie voor het arbobeleid.

Bestemd voor:

  • Leden van de or
  • Leden or-commissie VGWM
  • Preventiemedewerkers

Uw cadeau
Als deelnemer ontvangt u de uitgave ‘Or en gezond werken’ cadeau.

Meer informatie & inschrijven

Reageer op dit artikel