Tekent u ook voor de slimme aanpak?

Tekent u ook voor de slimme aanpak?

Nog vijf weken te gaan naar het Landelijk Arbocongres op 7 oktober. Ja fijn, maar waarom zou ik daar heengaan?, denkt u wellicht. Nou, wij kunnen wel een paar redenen noemen ... Tekenen voor een slimme aanpak in vitaal langer doorwerken, bijvoorbeeld.

De wereld om ons heen verandert in rap tempo. En ons werk verandert mee. Daarmee veranderen ook de eisen die het werk aan ons stelt. Ondertussen moeten we met zijn allen langer blijven doorwerken. Hoe doen we dat op zo’n manier dat we ons er lekker bij blijven voelen? Door met een slimme aanpak duurzaam veilig en vitaal te blijven (samen)werken.

De slimme aanpak: zorg dat iedereen meedoet

Dat klinkt mooi en dat is het ook. Maar u moet wel even weten hoe u dat aanpakt. Want voor een optimaal effect moet iedereen in uw organisatie meedoen. Dat lukt alleen als u mensen weet te raken en daarmee motiveren. Kijk, en daarom moet u nu naar het Landelijk Arbocongres. Want tijdens de alweer 16e editie van dit congres laten we u kennismaken met verrassende en effectieve manieren en methoden om mensen in beweging krijgen. Blijvend in beweging.

Inspireer mensen met een stift in plaats van met uw mond

Wat dacht u er bijvoorbeeld van om eens een beetje minder te praten? En een beetje meer te tekenen?

> LEES OOK: Vaak werkt een plaatje beter dan een praatje

Wat zegt u, u kunt niet tekenen? Prima, u bent misschien niet de nieuwe Vermeer. Maar waar het hier om gaat is dat u uw ideeën eens op een andere manier overbrengt. Toegankelijk, inzichtelijk en begrijpelijk voor iedereen. Het is dus eigenlijk meer een kwestie van visualiseren dan van tekenen.

Een andere werkwijze uitleggen? Mensen uitnodigen om mee te denken met een nieuw project? Of aan nieuwe, gezonde oplossingen voor de werkvloer? Doe het eens met een stift in plaats van met uw mond. U zult verbaasd staan over de impact van uw nieuwe, slimme aanpak …

> TIP: Laat u inspireren door Willemien Brand op het Landelijk Arbocongres

Vol nieuwe inspiratie, inzichten en ideeën naar huis

Maar natuurlijk komen er ook nog heel veel andere thema’s aan bod. Hoe dan ook, u gaat na afloop vol nieuwe inspiratie, inzichten en ideeën naar huis. Dat beloven we. Meer weten? Bekijk het programma.

Tekent u ook voor de slimme aanpak?

Lees meer over

Onrecht en oorzaak

De arbeidsinspectie publiceerde de ‘Staat van gezond werk’. Helemaal aan het eind van dit rapport vond ik het toppunt van onrecht en de veroorzaker...

Het houdt niet op, niet vanzelf

Sociale (on)veiligheid op de werkvloer staat de laatste tijd volop in de spotlights. En denk maar niet dat het wel over waait, waarschuwt Natasja van...