Delegeren? Sommige zaken kunt u beter zelf doen

Delegeren? Sommige zaken kunt u beter zelf doen

Taakdelegatie bij bedrijfsartsen is een belangrijk onderwerp als het gaat om vitaal langer doorwerken. Dit thema komt dan ook aan bod op het Landelijk Arbocongres. Over vier weken is het al zover ... En niet delegeren, gewoon zelf gaan.

Want de wereld om ons heen verandert in rap tempo. En ons werk verandert mee. Daarmee veranderen ook de eisen die het werk aan ons stelt. Ondertussen moeten we met zijn allen langer blijven doorwerken. Hoe doen we dat op zo’n manier dat we ons er lekker bij blijven voelen? Door met een slimme aanpak duurzaam veilig en vitaal te blijven (samen)werken.

De slimme aanpak: zorg dat iedereen meedoet

Dat klinkt mooi en dat is het ook. Maar u moet wel even weten hoe u dat aanpakt. Want voor een optimaal effect moet iedereen in uw organisatie meedoen. Kijk, en daarom moet u nu naar het Landelijk Arbocongres. Want tijdens de alweer 16e editie van dit congres laten we u kennismaken met verrassende en effectieve manieren en methoden om mensen in beweging krijgen. Blijvend in beweging.

Eigen regie of delegeren? Leer de voor- en nadelen

Neem nu de bedrijfsarts. We gaan niet langer alleen naar de bedrijfsarts als we al wat mankeren. Nee, want sinds de herziene Arbowet van 2017 is er het inloopspreekuur. Bedoeld voor niet-zieke werknemers die toch over hun gezondheid willen praten. Of alvast vooruit willen kijken naar hun inzetbaarheid in de toekomst …

Nu zijn in de afgelopen jaren steeds meer werkgevers gaan werken met het zogeheten ‘eigen regie’-model. Daarbij is de bedrijfsarts meer op afstand beschikbaar. Tegelijk zijn arbodiensten (bedrijfsartsen) meer taken gaan delegeren, oftewel gaan uitbesteden aan derden. Dit heet ook wel taakdelegatie.

> LEES OOK: Taakdelegatie: structurele oplossing of noodverband?

Beide werkwijzen hebben voor- en nadelen. Best belangrijk om te weten hoe dat zit, nietwaar? Tijdens de workshop ‘Taakdelegatie en eigen regie: oplossing of gevaar?’ krijgt u hier inzicht in. Ook leert u waar u op moet letten als u met een arbodienst/bedrijfsarts gaat samenwerken die deze werkwijzen hanteert.

Zo ziet u maar, sommige zaken zijn prima te delegeren. Maar uzelf informeren, dat kunt u beter zelf doen :-)

> TIP: Laat u informeren door Pascal Willems op het Landelijk Arbocongres

Vol nieuwe inspiratie, inzichten en ideeën naar huis

Maar natuurlijk komen er ook nog heel veel andere thema’s aan bod. Hoe dan ook, u gaat na afloop vol nieuwe inspiratie, inzichten en ideeën naar huis. Dat beloven we. Meer weten? Bekijk het programma.

Delegeren? Sommige zaken kunt u beter zelf doen

Lees meer over

Onrecht en oorzaak

De arbeidsinspectie publiceerde de ‘Staat van gezond werk’. Helemaal aan het eind van dit rapport vond ik het toppunt van onrecht en de veroorzaker...

Het houdt niet op, niet vanzelf

Sociale (on)veiligheid op de werkvloer staat de laatste tijd volop in de spotlights. En denk maar niet dat het wel over waait, waarschuwt Natasja van...