Veilig werken binnen budget? Leer lef te tonen

Een bedrijf kan niet eindeloos geld uitgeven aan veilig werken. Daarom moeten arboprofessionals meer ‘met lef adviseren’: bewust bepalen waar u geld aan wilt uitgeven om ongevallen te voorkomen. Veilig werken binnen budget, kortom. Neemt u de uitdaging aan?

Veilig werken binnen budget, dus. Grijp uw kans om wijzer te worden en lef te tonen. Dat kan al over drie weken … op het Landelijk Arbocongres.

Want de wereld om ons heen verandert in rap tempo. En ons werk dus ook. Daarmee veranderen ook de eisen die het werk aan ons stelt. Ondertussen moeten we met zijn allen langer blijven doorwerken. En graag een beetje veilig ook. Maar hoe zorgen we ervoor dat veilig werken ook betaalbaar blijft? Door met een slimme aanpak duurzaam veilig en vitaal te blijven (samen)werken.

De slimme aanpak: zorg dat iedereen meedoet

Dat klinkt mooi en dat is het ook. Maar u kunt daar vast wat hulp bij gebruiken. Want voor een optimaal effect moeten alle neuzen in uw organisatie dezelfde kant op. Moet iedereen snappen waar het om gaat en wat de belangen zijn. Kijk, en daarom moet u nu naar het Landelijk Arbocongres. Want tijdens de alweer 16e editie van dit congres laten we u kennismaken met verrassende en effectieve manieren en methoden om mensen in beweging krijgen. Blijvend in beweging.

Hoe doen we dat, veilig werken binnen budget?

Neem nu veilig werken binnen budget. Want arbodeskundigen zijn te veel gericht op de incidenten van vandaag en morgen, stelt Ira Helsloot. Duurzame veiligheid vraagt volgens de hoogleraar Besturen van Veiligheid aan de Radboud Universiteit om arboprofessionals die de commerciële werkelijkheid onder ogen durven zien. Zij moeten, kortom, stoer durven adviseren. Maar adviseren met lef, hoe doet u dat?

Volgens Helsloot moet een intelligente arbospecialist integraal naar risico’s kijken en vanuit dat bredere perspectief durven adviseren. Daarbij moeten zij ook de harde commerciële werkelijkheid onder ogen durven zien. “Je kunt wel makkelijk roepen ‘meer, meer, meer’ als het gaat om veiligheid. Maar een bedrijf kan niet eindeloos geld uitgeven, anders gaat het failliet. Een arboadviseur moet zijn werkgever helpen om afgewogen keuzes te maken binnen de beschikbare financiële bandbreedte.”

> LEES OOK: Meer geld maakt niet per se veiliger

Dat kan dus betekenen: een grotere kans op traditionele ongevallen accepteren. Om daarmee bijvoorbeeld vitaal doorwerken op langere termijn te garanderen voor alle mensen in het bedrijf.

> TIP: Lef tonen? Leer hoe van Ira Helsloot op het Landelijk Arbocongres

Vol nieuwe inspiratie, inzichten en ideeën naar huis

Maar natuurlijk komen er ook nog heel veel andere thema’s aan bod. Hoe dan ook, u gaat na afloop vol nieuwe inspiratie, inzichten en ideeën naar huis. Dat beloven we. Meer weten? Bekijk het programma.

Veilig werken binnen budget? Leer lef te tonen