Meester in de RI&E | 22 november 2022

Je zet gezondheid en veiligheid op de agenda. Maar daar houdt je werk niet op. Want jij en je organisatie kunnen ook werken aan gedrag en cultuur. Met meer inzicht in het proces van de RI&E komt dit binnen handbereik. Door een brug te slaan tussen RI&E en cultuurverandering ga je verder dan alleen maatregelen treffen. Dan kan je ook werkelijk veranderingen doorvoeren.

Meester in de RI&E | 22 november 2022

Als arbo-adviseur draag je bij aan optimale arbeidsomstandigheden in je organisatie. Door een brug te slaan tussen RI&E en cultuurverandering ga je verder dan alleen maatregelen treffen gebaseerd op gezondheid en veiligheid. Hoe kan je het gedrag van de werknemers begrijpen en beïnvloeden? En wat is de invloed van beleid, organisatiecultuur en leiderschap? Deze vragen helpen je om werkelijk veranderingen doorvoeren op het gebied van gezond en veilig werken.

Wat leer je?

  • Hoe je vanuit RI&E naar cultuurverandering komt;
  • De basisprincipes van risicomanagement;
  • Diepgaande inzichten in de sociaalpsychologische factoren die zich binnen organisaties afspelen rondom risico’s en het invoeren van maatregelen.

Na deze masterclass kun je de organisatie vanuit de RI&E verder helpen naar een hoger plan. Daarnaast ontvang je een certificaat van deelname.

Meer informatie

Lees meer over