Meester in de RI&E | 20 & 27 juni 2023

Meester in de RI&E | 20 & 27 juni 2023

Als arbo-adviseur draag je bij aan optimale arbeidsomstandigheden in je organisatie. Door een brug te slaan tussen RI&E en cultuurverandering ga je verder dan alleen maatregelen treffen gebaseerd op gezondheid en veiligheid. Hoe kan je het gedrag van de werknemers begrijpen en beïnvloeden? En wat is de invloed van beleid, organisatiecultuur en leiderschap? Deze vragen helpen je om werkelijk veranderingen doorvoeren op het gebied van gezond en veilig werken.

Wat leer je?

  • Hoe je vanuit RI&E naar cultuurverandering komt;
  • De basisprincipes van risicomanagement;
  • Diepgaande inzichten in de sociaalpsychologische factoren die zich binnen organisaties afspelen rondom risico’s en het invoeren van maatregelen.

Na deze masterclass kun je de organisatie vanuit de RI&E verder helpen naar een hoger plan. Daarnaast ontvang je een certificaat van deelname.

Meer informatie

Lees meer over

Een omweg is ook een weg

Waar een wil is, is een weg. En waar geen wil is … daar is een omweg. Van deze wijsheid zouden we meer gebruik moeten maken. Zeker als het gaat om de...

Toetsen van de RIE: arbeidsmiddelen

Sinds 2022 gelden nieuwe regels voor het toetsen van de RI&E. Wat betekenen die regels in de praktijk? Siep Slager, gecertificeerd...