artikel

DE BEELDSCHERMWERKPLEK

Geen categorie

Als de beeldschermwerkplek eenmaal goed is ingesteld, gaat het een tijdje goed. Tot een collega de werkplek een keer heeft gebruikt, of de instellingen van bureau, stoel of computer om een andere reden zijn veranderd. Dan wordt weer snel een verkeerde werkhouding aangenomen, die ook nog eens voor gezondheidsproblemen kan zorgen. Wat zou het toch mooi zijn als medewerkers zelf eenvoudig kunnen zien of hun werkplek optimaal is. Dat moet Ergonomique ook hebben gedacht. Zij hebben een eenvoudige test op internet geplaatst voor een beoordeling van de werkplek in tien vragen. De houding van de medewerker achter het bureau gaat onder de loep, de instellingen van de stoel komen aan bod en de positie van het beeldscherm en het toetsenbord op het bureau worden bepaald. Als de tien vragen zijn beantwoord, krijgt de werkplek een cijfer. Maar dat niet alleen, er volgt ook een gedetailleerd advies waarbij de knelpunten op een foto zijn aangegeven en met tips over verbetering van de houding of de werkplek. Als een product van Ergonomique daarbij nuttig is, wordt dat ook genoemd. Je kunt ze zelfs vrijblijvend op proef aanvragen. Het advies is ook uit te printen. Handig als je aan de manager wilt vragen om een hulpmiddel te bestellen. Na het invullen van de vragenlijst vraagt men als tegenprestatie wel om het e-mailadres. Dat belooft weer wat reclamemail: de prijs voor een goed en gratis werkplekadvies.

 

Waar:

 

www.deoptimalewerkplek.nl

 

Wie:

 

Ergonomique

 

Waarover:

 

Beeldschermwerkplek

 

Waarom:

 

Snelle beoordeling van de eigen werkplek

 

 

Gebruik een goed beeldscherm, stoel en bureau, stel ze goed in en er zijn geen gezondheidsproblemen te verwachten door beeldschermwerk. Maar wat is goed? Deze site met een wat vreemde naam biedt een overzicht van normen en richtlijnen voor beeldschermwerkplekken.

 

Alle belangrijke informatie die nodig is voor het goed inrichten van de werkplek is in een pdf-bestand op deze site te vinden, zoals normen voor beeldschermen, de plaats en intensiteit van de verlichting en normen voor het meubilair. Ook hulpmiddelen als de voetensteun en documenthouder komen aan bod.

 

Verder wordt ingegaan op de houding van de beeldschermwerker, het aantal uren per dag dat er met een beeldscherm mag worden gewerkt en hoe vaak een pauze nodig is. Heel handig is de tabel waarin de instellingen van bureau en stoel staan voor verschillende lichaamslengten van beeldschermwerkers. En natuurlijk verkoopt het bedrijf goedgekeurd meubilair. Op de site kan hieruit alvast een keuze worden gemaakt.

 

Waar:

 

www.cheapyoffice.nl, rubriek Kantoormeubilair, Arbo

 

Wie:

 

CheapyOffice

 

Waarover:

 

Normen en richtlijnen

 

Waarom:

 

Alles over het instellen van de werkplek

 

 

Meer weten? Zie Webgids Arbeidsomstandigheden (arbo.favos.nl)

 

 

 

Reageer op dit artikel