artikel

HET SUPER DUO

Geen categorie

De site van de arbobeleidsmakers mag hier niet ontbreken. De hoofdindeling is gebaseerd op de verschillende beleidsterreinen van het ministerie. Enkele aan arbo verwante onderwerpen als arbeidstijden, thuis- en telewerk, en reintegratie zijn te vinden bij Werk. En hoewel de rubriek Loon natuurlijk ook interessant is, vinden wij onze informatie vooral bij Veilig werken. Van arbobeleid tot werkdruk, van agressie en geweld tot pesten, ze komen hier allemaal aan bod. Vaak moet je na je keuze van het onderwerp nog kiezen uit informatie voor de werkgever of werknemer, maar inhoudelijk is er niet veel verschil. Naast een toelichting kun je ook kiezen voor een dossier, persberichten en officiele publicaties over het onderwerp. Ook kun je je opgeven voor het laten toesturen van persberichten of voor de elektronische nieuwsbrief.

 

Waar:

 

www.szw.nl

 

Wie:

 

Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

 

Waarover:

 

Arbobreed

 

Waarom:

 

uitgebreide informatie en verschillende publicaties over uiteenlopende arbo-onderwerpen, voor werkgever en werknemer

 

 

Je hebt deze site nog niet open of er wordt al een gewetensvraag gesteld: ben je een deskundige of een gewone werknemer? Heb je voor het laatste gekozen, laat deze rubriek dan maar zitten.

 

Voor de deskundige biedt de site veel informatie. Praktijkvoorbeelden en hulpmiddelen zijn te vinden in de rubriek Good Practice. Psychische belasting, ziekteverzuim, arbeidshygiene en andere onderwerpen worden uitgediept in de rubriek Thema’s. alle boeken en artikelen over arbeidsomstandigheden die bij TNO Arbeid zijn verzameld, zijn te vinden in de Arbo Bibliotheek Nederland.

 

Het Arbo Platform is onderdeel van een Europees project. alle landen van de Europese Unie hebben een soortgelijke website. Tussen deze sites kan eenvoudig worden geschakeld. Zo kun je ook bij de (verre) buren kijken hoe zij het allemaal geregeld hebben. Maar je moet wel een talenwonder zijn om deze mogelijkheid optimaal te benutten. Aardig is dat ook landen buiten de EU zo’n site hebben gemaakt, zoals bijvoorbeeld Zwitserland, de Verenigde Staten en Australie.

 

Waar:

 

www.arbo.nl

 

Wie:

 

TNO Arbeid en onafhankelijke organisaties met geld van SZW

 

Waarover:

 

Arbobreed

 

Waarom:

 

Actueel arbonieuws, praktijktoepassingen uit grote reeks branches

 

 

 

 

Meer? Zie Webgids Arbeidsomstandigheden (arboJavos.nl), rubriek Arbo Nederland. ~

 

Reageer op dit artikel