artikel

Innovatieve producten

Geen categorie

Echt milieuvriendelijk kunnen we het niet noemen, maar wegwerpkleding valt niet weg te denken in veel sectoren. Deze herfst introduceert 3M een eigen lijn van ‘disposable’ beschermende overalls ter aanvulling van het assortiment van ademhalings-, gehoor- en gelaatbescherming. Volgens de fabrikant zijn de overalls gemaakt van een licht, zacht en zeer sterk ademend materiaal en zijn ze versterkt op het kruis en de manchetten. Rond het middel en bij de enkels gebruikt de fabrikant elastische delen, verder zijn de naden versterkt en ademen de rugpanelen, aldus 3M. Dit alles moet een comfortabele overall garanderen. Een deel van de nieuwe overalls is alleen stof- en spatdicht, de 3M 4560 disposable overall is ook neveldicht.

 

Meer informatie: 3M Nederland B.V., tel. nr.: 071 5 450 450.

 

Vergelijk bijstaande twee foto’s eens goed. Het linkerbureau oogt wat koeltjes, het rechter baadt in een warm licht. Verklaring: boven het eerste bureau hangen gewone TL-balken, terwijl de ruimte op de rechterfoto is voorzien van zogenaamd dynamisch licht. Dat wil zeggen dat de intensiteit, de kleur en de verdeling van het licht continu iets veranderen. Dynamisch licht draagt bij tot een hoger welzijn, beweert leverancier Etap. Daarnaast zou het ons ook alert en actief maken. Actieve, alerte werknemers zijn productiever en compenseren zo moeiteloos de hogere energierekening die bij dit soort verlichting hoort. Maar ook zonder die productiviteitsstijging is dynamisch licht voor iedereen bereikbaar: volgens Etap is de prijs de laatste jaren althans aanzienlijk gedaald.

 

Meer informatie: ETAP BV, tel.: 076-548 34 00, E-mail: info.nl@etaplighting.com, www.etaplighting.com.

 

Wurth Nederland, een internationale handelsonderneming op het gebied van bevestigings- en montagetechniek, lanceert een nieuw veiligheidsmes. Wat het mes bijzonder maakt, is de ergonomisch vormgegeven handgreep. De binnenmantel is gemaakt van hard kunststof en de buitenzijde van antislipmateriaal. Hierdoor ligt het mes goed in de hand en kan het tijdens het snijden niet wegglijden, aldus Wurth. Het eigenlijke mes heeft een lengte van 170 mm en is uitgevoerd in een bi-metaal. Dat maakt het in vergelijking tot een normaal mes iets duurder, maar het zou wel drie keer zo lang meegaan. Die duurzaamheid vloeit voort uit een kleinere punthoek, die het mes scherper maakt en een langere standtijd geeft.

 

Meer informatie: Wurth Nederland BV, t.a.v. Marjolein van der Kamp, telefoon (073) 6291551, pr@wurth.nl, www.wurth.nl

 

Reageer op dit artikel