artikel

Internet: veilig en modebewust?

Geen categorie

Logisch eigenlijk, dat een fabrikant van professionele beroepskleding aandacht heeft voor de arbeidsomstandigheden in de fabrieken waar zijn producten worden gemaakt. Je verwacht bij iedere leverancier een mededeling hierover op een prominente plaats op de website. Alleen bij Kwintet KLM is dat het geval. Bij dit bedrijf ben je niet gebonden aan het leveringsprogramma. Je kunt ook je eigen kledinglijn laten ontwerpen. En dat gaat verder dan alleen het borduren van het eigen logo op de kleding, al kan dat ook. De producten zijn gerubriceerd in een collectie voor de industrie, de zorg en de dienstverlening. Binnen die rubrieken kies je een branche en daarbinnen een specifiek beroep. Daarbij vliegen je allerlei interessante kreten rond de oren. Zoek je een verpleegstersuniform, kies dan uit de ‘care collection’ bij ziekenhuizen de care-line. En zie dan tot je schrik dat je shirts en broeken voor de thuiszorg op het scherm krij gt. Toch de medical-line moeten kiezen! Hoewel de hospita-line ook erg in de buurt komt. Ook bij deze leverancier kunnen producten niet rechtstreeks worden gekocht, maar moet er worden gezocht naar een dealer, via Customer Services. Jammer dat er geen coffeeshops voor bedrijfskleding bestaan!

 

 

Het Deense bedrijf Mascot levert veiligheidsschoenen en werkkleding voor allerlei soorten werk. De producten worden uitgebreid getest in een laboratorium, voordat een nieuw product op de markt komt en ook daarna. Schoenen, jassen, onderkleding. In alle maten, kleuren en stoffen. Zo’n uitgebreid leveringsprogramma vraagt om een goede zoekfunctie. Die is er ook wel, maar ‘je gaat het pas zien als je het doorhebt’.

 

Om maar eens een bekende Nederlander te citeren. De zoekfunctie zit verstopt bij ‘Vid uw kleding’ op de openingspagina of in de rubriek ‘Productinformatie’. Dan mis je helaas wel weer de schoenen. Die vind je bij ‘Footwear’ onder ‘Productseries’. En gebruik je de optie ‘Productoverzicht’, dan moet je je talenknobbel activeren. Een paar willekeurige klikken leverden al Deense en Duitse webpagina’s op. Neem je dit allemaal voor lief, dan kun je van alle producten duidelijke beschrijvingen vinden. Heb je uiteindelijk je keuze gemaakt, dan zoek j e vergeefs naar de bestelknop. De goederen worden uitsluitend uitgeleverd via de dealers. Alleen door te bellen met het salesteam kom je te weten waar de dichtstbijzijnde dealer zit.

 

 

De Regenkleding Handschoenen Maatschappij heeft er goed aan gedaan haar naam te wijzigen in Rehamij. Want het bedrijf verkoopt nu bijvoorbeeld ook adembescherming, hoofdbescherming en valbeveiliging. Iedere productsoort heeft zijn eigen rubriek. Gemakkelijk zoeken dus als je weet wat je wilt hebben. Want het gebruik van de site is wel voorbehouden aan specialisten. Hoe stel je je immers een gehoorbeschermingsbeugel, een proficap of een planbril met hockey- en sportveren voor als je niet thuis bent in dit soort beschermingsmiddelen? Gelukkig wordt na enig klikken wel eens een fotootje van het product getoond. Maar daar blijft het verder bij. Veel achtergrondinformatie is er niet. Uiteindelijk houdt de zoektocht op bij het bestelnummer en de leveringshoeveelheid. Rehamij levert haar producten alleen aan de groothandel.

 

 

Meer websites over dit onderwerp staan in de Webgids Arbeidsomstandigheden (arbo.favos.nl).

 

 

Reageer op dit artikel