artikel

KORT NIEUWS

Geen categorie

ProRail heeft vanaf 1 september vijftig buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA’s) in dienst die de veiligheid langs het spoor moeten vergroten. Ze waarschuwen voor gevaarlijke situaties en pakken ook vandalisme aan.

 

Bij een op de drie grote chemische installaties in de Europese Unie ontbreekt een noodplan.

 

Dat blijkt uit een onderzoek van de Europese Commissie over de periode 2003-2005. De EU stelde de uitgebreide noodplannen met ingang van 1999 verplicht, naar aanleiding van de ramp in Seveso.

 

Er rijden voortaan geen onbeveiligde waardetransporten meer in ons land. Transporteurs Group 4 en Brink’s vervoeren alleen nog geld in plofkoff ers of onder politiebegeleiding.

 

Minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat voert de kentekenplicht voor land- en bosbouwtrekkers niet in. Hiermee is ook het nieuwe trekkerrijbewijs van de baan.

 

Vakvereniging Het Zwarte Corps pleit al jaren voor een rijbewijs of diploma om grondverzetmaterieel (ook dumpers) te mogen besturen.

 

Circa 25 Amsterdamse avondwinkels en zaken op afgelegen plekken hoeven een jaar lang geen transactiekosten te betalen voor pinbetalingen.

 

Met deze proef wil men de hoeveelheid contant geld in de winkels verminderen, zodat een overval minder aantrekkelijk wordt.

 

In het kader van de rampenbestrijding moet per 1 januari 2010 de brandweer in elke regio aan wettelijk vastgelegde kwaliteitseisen voldoen.

 

Bij een regionale crisis of ramp krijgt de voorzitter van de veiligheidsregio doorzettingsmacht. Dit wetsvoorstel is op 30 juli naar de Tweede Kamer gestuurd.

 

Vanaf 2009 wordt het verplicht voor elke gevaarlijke stof de tunnelbeperkingscode op het vervoerdocument te vermelden. Dit heeft de VN-werkgroep Gevaarlijke goederen besloten.

 

Reageer op dit artikel