artikel

KORT NIEUWS

Geen categorie

alle gevangenissen in Nederland zijn in de afgelopen maanden gecontroleerd op brandveiligheid. Per inrichting worden er nu maatregelen genomen. Aan de verbetering van de bhv is hard gewerkt. Bijna negenduizend medewerkers hebben een opleiding gevolgd, waardoor er nu dertienduizend bhv’ers in de gevangenissen zijn .•

 

De Europese Unie gaat vrachtwagenchauffeurs bewaakte parkeerplaatsen bieden in de strijd tegen de vele ladingdiefstallen. De eerste modelparking verschijnt in de Noord-Franse stad Valanciennes.Op 12juni stak Europees Commissaris Jacques Barrot (Verkeer) de eerste spa in de grond .•

 

Het Europese alarmnummer 112 moet beter en bekender worden. ln sommige landen spreken telefonistes amper Engels en ontbreekt het daar aan goede technologie of aan limieten voor wachttijden. Nu weten slechts vier op de tien Europeanen dat ze het noodnummer in de hele EU kunnen bellen .•

 

De brandweer beschikt in veel gevallen niet over voldoende water om grote branden te kunnen blussen. Daarom worden branden in grote loodsen en vrijstaande gebouwen geregeld niet bestreden, maar slechts ‘gecontroleerd’. Dat stelt brandexpert Ynso Suurenbroek,oud-brandweerman en docent aan de Universiteit Twente, in een onlangs verschenen rapport.

 

op Zeeuwse rangeerterreinen zijn te weinig brandblussers aanwezig. Ook zijn er geen noodplanoefeningen gehouden. Dat stelt de provincie Zeeland, die de veiligheid rond opslag en transport van gevaarlijke stoffen via het spoor had gecontroleerd .•

 

In Dordrecht zijn in korte tijd vijf buschauffeurs met hartklachten en hyperventilatie afgevoerd. De bestuurders klagen over werkdruk, stress en boze en agressieve passagiers. Arriva kreeg dit jaar al drie boetes opgelegd, omdat er te veel bussen uitvallen of niet op tijd zijn .•

 

Reageer op dit artikel