artikel

KORT NIEUWS

Geen categorie

Door het werken met stoffen krijgen jaarlijks 17.000 mensen een beroepsziekte. Naar schatting 1900 daarvan met dodelijke afloop. Via het programma Versterking Arbeidsomstandighedenbeleid Stoffen wordt er in 24 sectoren tussen producent,leverancier en gebruiker samengewerkt om de kennis over stoffen te verbeteren .•

 

De richtlijnen voor het veilig omgaan met LPG en propaan uit de Publicatiereeks Gevaarlijke Stoffen (PGS) zijn door recentere regelgeving en nieuwe normen ingehaald, zegt de Adviesraad Gevaarlijke Stoffen. Zij raadt daarom aan de huidige PGS-delen 16 tot en met 24 te vervangen door een document met een overzicht van de vigerende regelgeving .•

 

De winnaars van de Safety & Security Amsterdam Awards 2007 zijn bekend. In de categorie personen ging de award naar Ja n Laven van de gemeente Utrecht. In de categorie producten kwam de A4 Vision 3D gezichtslezer van ADIGardiner uit Sliedrecht als winnaar naar voren .•

 

De beveiliging van winkelcentra, parkeergarages en bedrijventerreinen zal drastisch verbeteren n u alle camera’s worden aangesloten op een centrale bewakingsruimte. Vanuit deze regionale controlekamers kan een complete stad in een keer in de gaten worden gehouden .•

 

De stichting Consument en Veiligheid heeft een hulpmiddelontwikkeld voor het opzetten van veiligheidsbeleid op scholen in het voortgezet onderwijs. Het is een gratis digitaal middel waarmee scholen tijd kunnen besparen bij het opstellen van een veiligheidsplan .•

 

Voor aanleg, onderhoud en reparatie van installaties in explosiegevaarlijke gebieden gelden twee nieuwe ATEX-normen. Ze werden begin maart van kracht en hebben betrekking op zowel de producten (ATEX 95) als de zones (ATEX 137) waarin ze mogen worden toegepast. •

 

Caterpillar komt met een vernieuwde reeks zware diesel heftrucks van 8 tot 16 ton. Door gebruik te maken van elektronisch geregelde common rail technologie, turbo-intercooler, uitlaatgas regulatie systeem, voldoen alle motoren aan de strenge regelgeving voor emissie.

 

Reageer op dit artikel