artikel

Nieuwe producten

Geen categorie

Als een machine trilt, trillen medewerkers mee. Na een paar uur bosmaaien of kettingzagen, klagen velen dan ook over dove vingers. Helaas is dit slechts een vooraankondiging van grotere rampspoed, want deze werknemers plegen een zware aanslag op bloedvaten, kraakbeen en zenuwstelsel.

 

Geen wonder dat de overheid krachtig ingrijpt. Sinds 1 juli moet iedere werkgever vermelden hoe hard zijn apparaten trillen en hoe zijn personeel ermee moet werken. Bovendien zijn sommige machines zo schadelijk dat je er maar korte tijd achter mag staan. Lastig als het bos moet worden gemaaid en de stammen gezaagd.

 

Producent Beizein biedt verontruste werkgevers een nieuw wapen: een handschoen. Deze dempt de trillingen met zeker twintig en misschien zelfs tachtig procent. Geen geringe prestatie als je bedenkt dat een demping van dertig procent al betekent dat een medewerker twee keer zo lang met een machine kan werken.

 

Wie een setje aanschaft, profiteert bovendien van gedegen advies, zo meldt Beizein. ‘We testen de handschoenen en de apparaten waar het om gaat en we kunnen dus precies zeggen hoeveel de handschoenen bij het ene apparaat dempen en hoeveel bij het andere.’

 

Meer weten: 0527 261807

 

Een beetje magazijn staat vol met stellingen. Niet vreemd dat daar dan af en toe iemand tegenaan rijdt met een vorkheftruck. Niet vreemd, maar wel vervelend: als het tegenzit veroorzaakt zo’n botsing een hoop leed en materiele schade. Vandaar dat de firma Wolters de ‘Sentry kolombeschermer’ heeft ontwikkeld. Dit is een soort van polyethyleen luchtkussen ter bescherming van stellingen en machines. Het kussen is beschikbaar in tal van afmetingen, zodat het rond vrijwel iedere stelling past. Na een botsing hoeft het kussen niet vervangen te worden: de Sentry kolombeschermer is bestand tegen een impact van 11 km/u met een massa van 2250 kg.

 

Meer info: 0032-(0)13 35 06 10; e-mail: lucbeyers@wolters.be

 

Ligt er meer dan tien ton gevaarlijke stoffen in de loodsen? Dan kan een ondernemer het leven beter niet te lichtzinnig opvatten. Voor alles wil hij natuurlijk vermijden dat hij ooit het achtuurjournaal haalt. Bovendien stelt de overheid nogal wat eisen aan de opvang van product- en bluswateropvang.

 

Dat laatste probleem is nu gelukkig op te lossen. Men neme een roestvaststalen opvangbak, en vervolgens bevestigt men aan beide zijden een stalen kolom, om ten slotte in de bak een aan deurzijde scharnierend, brandwerend schot op te hangen, dat maximaal twaalf tot dertien centimeter dik is en gaat drijven zodra er vloeistof in de bak loopt. Zorg er verder voor dat, zodra het schot voor eenderde is gesloten, dit sluiten wordt overgenomen door een veerconstructie in de beide kolommen.

 

Voor ondernemers die na deze uitleg het overzicht zijn kwijtgeraakt: het is ook mogelijk om gewoon Denios te laten langskomen. Volgens zijn folder is dit bedrijf immers gespecialiseerd in op maat gemaakte vloeistofbarrieres. De fabrikant meldt dat zijn vinding zelfs in toegangsdeuren kan worden geplaatst. De kolommen worden in zo’n geval vloeistofdicht aan de wand bevestigd.

 

Meer informatie: 0172 506 466

 

Reageer op dit artikel