artikel

Nieuwe producten

Geen categorie

Weet u ook nog steeds niet hoe het moet: uw foto’s op het beeldscherm 90 graden laten kantelen? Vanaf nu hoeft u niet meer op cursus. Want met de LX Bureauzwenkarm van Ergotron draait u even aan uw beeldscherm en bereikt u hetzelfde effect. Het maakt niet uit of de monitor twee kilo weegt of negen, met Ergotrons geesteskind is hij moeiteloos te draaien, te zwenken en op en neer te bewegen. De fabrikant rept van een ongekend instellingsbereik: de zwenkarm is 33 centimeter in hoogte en 61 centimeter in diepte verstelbaar. Het monitorrotatiepunt kan 180 graden naar links en rechts zwenken, en als de gebruiker de arm 360 graden wil laten draaien, kan dat ook. Nee, dit is niet alleen leuk voor kleine kinderen, hoewel Ergotron meldt dat ook die de hoogte van de monitor kunnen instellen. Een beeldschermwerker kan met de zwenkarm voorkomen dat er hinderlijk licht op zijn scherm valt. Op die manier bereikt hij volgens de fabrikant een optimaal kijkcomfort en vermindert hij de kans op oog-, rug- en nekklachten.

 

Voor meer informatie: www.ergotron.nl

 

Hier ziet u een Stockmaster mobiele platformtrap. In oude slapsticks zou hij vanzelf een eindje gaan rijden en de mijnheer erop zou de lachers op zijn hand krijgen met zijn zwaaiende armen en rollende ogen. Maar sinds we bij de EU zitten, verdwijnt de humor uit ons leven. Want Richtlijn 2001/45/EEG bepaalt dat ‘beweegbare ladders moeten worden vastgezet voordat ze worden betreden’. Een ander artikel voegt hieraan toe: ‘Met name mag het met de hand dragen van lasten op een ladder een veilig houvast niet belemmeren’. Deze regels inspireerden Stockmaster tot zijn gepatenteerde onderstel. Dat staat zo stevig op zijn poten dat de afgebeelde medewerker zijn platform alleen kan verplaatsen met een hef/stuurhendel. Als hij grote zware voorwerpen naar boven moet krijgen, heeft hij bovendien de beschikking over de hefinrichting van zijn platform. Daardoor kan hij zich altijd veilig aan de trapleuningen vasthouden als hij omhoogklimt of juist naar beneden moet. En dan een prettig bericht in tijden dat de productiviteit almaar moet worden opgevoerd: Stockmaster verzekert ons dat hetzelfde werk in de helft van de tijd kan worden uitgevoerd.

 

Een Stockmaster in actie is te bekijken op: www.stockmastereurope.com. Bellen kan ook: 045-562 26 97.

 

Van Euro Index ontvingen wij de volgende boodschap. Het Biosystems IQ docking systeem is een flexibel instrument- en databeheersysteem voor Biosystems gasmonitoren, zoals de Multivision, de PHD Lite, de PHD5 en de Cannonball3. Het systeem bestaat uit een IQ-controller, maximaal tien insteekmodules voor instrumenten en een softwarepakket. Het herladen van de accu’s, het downloaden van alle meetresultaten uit de dataloggers, het uitvoeren van instrumentconfiguraties en zelfs het uitvoeren van bumptests (kalibratie met een testgas) gaan geheel automatisch. Het systeem is ontworpen om tijd en kosten te minimaliseren die gepaard gaan met het handmatig onderhoud van gasdetectie-instrumenten. Het systeem is netwerkcompatibel, waardoor verschillende IQ-controllers op een netwerk kunnen worden aangesloten en de database op verschillende plaatsen kan worden geraadpleegd.

 

www.euro-index.nl / info@euro-index.nl

 

Ze hebben natuurlijk een ereplaats in onze herinnering, de oma’s van vroeger met hun natte lappen en stofdoeken. Maar laten we eerlijk zijn: lijkt hun werkwijze niet ingehaald door de tijd? Waren hun boekenkasten en eiken tafels niet veel schoner geworden met een moderne, krachtige persluchtinstallatie? Hadden ze hiermee niet nog meer tijd gehad om met ons te gaan vliegeren en naar de Efteling te gaan? Het is de vraag. Want stof wegblazen is stof verplaatsen: het dwarrelt ergens anders weer neer, en soms zelfs op dezelfde plaats. Een ramp dus voor oma’s en niet alleen voor hen. Zo moeten werknemers in de verf- en lakindustrie er absoluut zeker van zijn dat het te lakken object helemaal stofvrij is, want anders wordt hun werk afgekeurd. Bovendien is stof slecht voor de gezondheid: het kan eczeem en astma veroorzaken. Bij Wiltec hebben ze begrepen dat nostalgie en efficiency elkaar niet hoeven te bijten. Want hun nieuwe kleefdoek Basic neemt zelfs het fijnste stof op waardoor lakfouten worden voorkomen, belooft de folder. De doek is, alweer volgens de fabrikant, volledig inzetbaar bij zowel watergedragen als conventionele lakken. Hierdoor vloeit mogelijk achtergebleven residu onzichtbaar weg in de lak.

 

Meer informatie: www.wiltec.nl

 

Werknemers voelen zich volledig ontspannen. Ze kunnen zich beter concentreren, worden minder snel moe en gaan nog meer produceren ook. En dat zonder dat de werkgever hun aandacht of liefde hoeft te geven. Alles wat hij nodig heeft, is een setje trilmuizen van Hoverstop. Werknemers leren met deze muis effectief met spierspanning om te gaan. Als ze langer dan tien seconden hun hand op de muis laten liggen zonder iets te doen, volgt er automatisch een trilsignaal: een teken dat die hand daar weg moet. Wat volgt is een geconditioneerde reflex. Op den duur laat de medewerker de muis automatisch los op het moment dat hij hem niet meer gebruikt. Een goede zaak, benadrukt de folder. Want die hand op de muis leidt tot overbodige spierspanning (die weer aan de basis ligt van klachten als bij RSI). Hoverstop heeft voor ons uitgerekend dat zijn muis de gebruiker tussen de acht en tien minuten spierspanning per uur bespaart. En dat is niet alleen goed voor handen en polsen, maar voor het hele lichaam. Sterker nog: voor het hele land, want de kosten van RSI lopen hier in de miljoenen.

 

Meer informatie: 020-403 31 18

 

Dit is de Dustmaster DM9000. Niet-ingewijden krijgen vooral associaties met kachels en marslanders, maar de kenner kan er niet omheen: dit is een stoffilterinstallatie met speciale lamellenfilters die gedurende een zeer lange standtijd zorgen voor een ongekend hoge afscheidingsgraad. Die expert zal ook oog hebben voor de meegeleverde onderdelen. De zeven filterelementen bijvoorbeeld waarmee met een maximale stofbelasting kan worden gewerkt van 15 tot 150 gr/m3 lucht. En natuurlijk voor de pendelklep, het onderstel, de stofbak, de draaisluis en de zelfklossende klep. De fabrikant is enthousiast: zijn Dustmaster is bij uitstek geschikt voor grote hoeveelheden stof, meldt hij, ook als dat stof heel fijn is en dus heel gevaarlijk. Zelfs als die stoffen ontploffen, blijft de Dustmaster op zijn poten, dit dankzij zijn drukvaste constructie. Handig dus in de chemische en farmaceutische industrie. En mocht dat oranje niet passen bij het behang: de folder belooft dat een extra oppervlaktebehandeling of coating mogelijk is.

 

Meer weten? www.kiekens -products.com

 

Reageer op dit artikel