artikel

Penny shoes

Geen categorie

Ieder bedrijf moet een RI&E hebben. Hierin staan alle risicovolle werkzaamheden, met de bijbehorende veiligheidsmaatregelen. Het dragen van veiligheidsschoenen is er daar een van. Je zou je baas eens kunnen vragen naar deze RI&E.
Of je wel of geen veiligheidsschoenen moet dragen, hangt dus af van de risico’s die het werk in het magazijn met zich meebrengt. Rijden er bijvoorbeeld heftrucks of trekwagens, dan zijn veiligheidsschoenen verplicht. De werkgever moet deze dan gratis ter beschikking stellen.
De kosten van de aanschaf van een paar veiligheidsschoenen vallen in het niet bij die van een eventueel ongeluk waar de werkgever voor aansprakelijk wordt gesteld. Je kunt deze vraag ook eens voorleggen aan de ondernemingsraad (als die er is) of jullie preventiemedewerker.

Reageer op dit artikel