artikel

Ontsmetting traint bacteriën

Geen categorie

Het was bekend dat bacterien aan ontsmettingsmiddelen wennen, maar niet ze daarmee ook worden ‘getraind’ om immuun te worden voor antibiotica, inclusief antibiotica waar de bacterien niet eerder mee in contact zijn geweest. Dit bericht de BBC maandag.

 

De Ierse onderzoekers zijn onder leiding van Gerard Fleming tot deze conclusie gekomen, nadat ze in hun laboratorium een veelvoorkomende ziekenhuisbacterie, pseudomonas aeruginosa, met een toenemende hoeveelheid van een ontsmettingsmiddel confronteerden.

 

Hoeveelheid

Bij een grote hoeveelheid pasten de bacterien zich zo voortvarend aan dat ze niet alleen de antibacteriologische elementen van het ontsmettingsmiddel afweerden, maar meteen ook andere antibacteriologische middelen, zoals antibiotica.

Dit roept volgens Fleming belangrijke vragen op over de huidige aanpak van infecties.

Reageer op dit artikel