artikel

Geen verschil-bril

Geen categorie

Voor mensen die meerdere uren per dag oogbescherming in de vorm van een veiligheidsbril moeten dragen is het wel zo comfortabel als die bril op het individu is aangepast. Zo’n aangepaste oogbescherming  is zeker nodig in situaties waarin iemand ook een correctiebril voor het dagelijks functioneren gebruikt. Bij gebruik van oogbescherming voorzien van oogcorrectie, moet de keuze van de oogcorrectie gelijk zijn aan de correctie die de persoon buiten werktijd gebruikt. Draag je prive bijvoorbeeld een multifocale bril, dan heeft het de voorkeur om in de werksituatie voor dezelfde multifocale glazen te kiezen. Door hiervan af te wijken loopt u tijdens de gewenningsperiode meer kans op een fout of misstap. De keuze van oogbescherming moet daarom gekoppeld zijn aan het normaal functioneren buiten werktijd en mag daarvan niet meer dan strikt noodzakelijk afwijken.

Reageer op dit artikel