artikel

Kruip door, sluip door

Geen categorie

Een kruipruimte wordt gezien als een besloten ruimte. Daarom moeten daar de regels voor het werken in besloten ruimten toegepast worden. Op bijv. http://www.arbouw.nl/pdf/arbouw-adviezen/advies-werken-besloten-ruim.pdf is daarover meer informatie te vinden. In hoofdlijnen betekent dit dat er altijd met twee personen gewerkt moet worden: een in en een buiten de besloten ruimte. Er moet daarbij mogelijkheid tot onderlinge communicatie zijn.

 

Het is zaak om voor de aanvang van de werkzaamheden de gevaren goed te inventariseren. Daar hoort ook een gedegen instructie van je werkgever bij. Pas als je zeker weet dat het werk veilig uit te voeren is, ga je aan de slag. Bij twijfels is het zaak om deskundigen in te schakelen. Dat geldt bijvoorbeeld voor de buizen van de stadsverwarming. Deze deskundigen zullen moeten kunnen aangeven of je over de buizen kunt lopen of niet. Ten aanzien van de elektriciteit loop je altijd het risico dat er beschadigingen zijn en dat je daarmee kans loopt op elektrocutie. Dus daar waar de elektriciteit uit te schakelen valt moet je dat zeker doen, wat je werkgever er ook van vindt.

Reageer op dit artikel