artikel

Inhoud Arbo 10-2016

Geen categorie

 

Arboprofessional, ga digitaal!
Stelt u zich eens voor: extra collega’s die inspecties doen, metingen uitvoeren, voorlichtingen geven, incidenten doormelden. Met apps is dat helemaal niet ondenkbaar.
Door Ronald Hoevers

Maatwerk meets mensenwerk
We zijn 24/7 online. Maar alle voedings-, bewegings- en afvalapps werken pas echt in combinatie met menselijk contact. Ook in de bedrijfsgezondheidszorg.
Door Dorothe van den Aker

Veilig machinepark
Bij aanpassing of optimalisering van machines moet u de veiligheid in het oog houden. Even een hek of een lichtscherm plaatsen lijkt vaak eenvoudiger dan het is.
Door Maarten Braadbaart

Digitaal gereedschap
Met de juiste tool kunnen medewerkers beter helpen om risico’s in kaart te brengen. Door digitalisering naar optimale bewustwording van risico’s op de werkvloer.
Door Lydia Lijkendijk

Beter tillen met een chip
Bij ‘snel even iets verplaatsen’ staan we niet altijd stil bij verantwoord tillen. Wat als we daarbij nu eens een tik op de vingers kregen van onze bedrijfskleding?
Door Peter Passenier

De oermens in ons wint
We kunnen gedrag een beetje beïnvloeden. Maar de oermens in ons maakt dat we toch roekeloos en gestrest blijven. Want de jacht is nooit volbracht.
Door Ton Bennink

Thuiswerk en zorgplicht
Thuiswerken komt steeds meer in trek. Hoe zit het met de zorgplicht van de werkgever bij de inrichting van de thuiswerkplek? En mag I-SZW controleren?
Door Rob Poort

Strategisch adviseren
Wat je adviseert, maar zeker ook hoe, heeft impact op vitaliteit. Wat kan de arbo-adviseur leren over adviseren via de metafoor van het immuunsysteem?
Door Paul Kloosterboer en Cécile de Roos

Grip op gedrag
Hoe verbetert u onveilig en ongezond gedrag van werknemers met blijvend resultaat? Hierover gaat de praktijkdag Grip op gedrag op 22 november.

Worstelingen over maatregelen
Arbo- en risicoprofessionals wikken en weken wat af. Drie opvallende worstelingen komen aan bod in de serie ‘Wikken en wegen’. Deel 2: maatregelen.
Door Walter Zwaard

Als dweilen niet meer helpt
Uitval door werkdruk is een groot probleem. Ligt de oplossing bij het bespreken alleen? Of moeten we ophouden met verzuimbegeleiden?
Door Diederik Vermeulen

Reageer op dit artikel