artikel

De preventiemedewerker van de toekomst

Gezond werken

Tijdens deze dag zijn er drie plenaire lezingen.

 

Dr. Jop Groeneweg geeft zijn prikkelende toekomstvisie onder de titel ‘Waar staat de preventiemedewerker over vijf jaar?’. Nieuwe ontwikkelingen in veiligheidsland, veranderingen en voortschrijdende inzichten maken dat de rol van de preventiemedewerker zal evolueren; maar tot wat? Drs. Aukje van den Bent nodigt u uit om uw eigen werk/ prive-balans onder de loep te nemen en biedt een verrassende kijk in de elementen die deze balans kunnen verstoren of herstellen. Zij trekt in haar lezing ‘Balans werk-prive’ die lessen door naar medewerkers in de organisatie en wat u kunt doen om ook die in balans te houden. Vincent Vrooland ten slotte wijst u met ‘Effectieve toekomstscenario’s voor verzuimbeleid’ de weg naar een geslaagd preventiebeleid.

 

Doe uw voordeel met de insteek van deze drie inspirerende sprekers!

 

Verder kunt u zowel ’s morgens als ’s middags een workshop volgen.

 

U maakt twee keuzes uit acht gevarieerde en interactieve workshops die inspelen op actuele thema’s.

 

Wat dacht u van ‘Het belang van goede voorlichting/communicatie’? Want als preventiemedewerker hangt de effectiviteit van uw adviezen slechts ten dele af van de inhoud van uw boodschap. Zorg dat u beter gehoord wordt door uw boodschap beter te brengen, onder leiding van workshopleider Drs. Nico Knibbe (workshop 2).

 

Of werk gericht aan de vitaliteit van uzelf en de organisatie waarin u werkt: Oftewel ‘Breng vitaliteit in kaart’ met Henk Kraaijenhof (workshop 7), die successen boekte als performance consultant van onder andere hardloopster Nelli Cooman en tennister Mary Pierce.

 

Is de bedrijfshulpverlening een pijnpunt in uw organisatie en wilt u werken aan uw ontruimingsefficiency? Kies dan voor ‘BHV als voorpost van de brandweer’ (workshop 4). Michiel Hanenbergh kijkt daarin samen met u naar de aspecten organisatie, techniek en gedrag. Hij doet dit aan de hand van drie recente calamiteiten.

 

Of maak een keuze uit de andere vijf workshops.

 

Het volledige programmaoverzicht vindt u op www.arbo-online.nl/preventiecongres. U kunt zich daar ook meteen aanmelden.

 

Preventiecongres 2008

 

Vakdag voor preventiemedewerkers die verder kijken. Datum: 13 november 2008 Tijd: 8.30 – 16.30 uur + borrel Locatie: NBC, Nieuwegein Thema: De preventiemedewerker van de toekomst

 

Deelname: € 395,- excl. BTW Abonnees van Arbo >>, Praktijkblad Preventie, Praktijkblad Veiligheid en OR informatie krijgen 10% abonneekorting en betalen € 350,- excl. BTW.

 

 

Reageer op dit artikel