artikel

Vier maatregelen om bedrijfsfitness tot een succes te maken

Gezond werken

In het artikel ‘Massabeweging’ in het juninummer van Vakblad Arbo doet Peter Passenier verslag van het gezondheidsbeleid bij IHC Merwede. Hieronder een samenvatting.

IHC Merwede koos eind 2010 voor een uitgebreid gezondheidsprogramma waarin bewegen een centrale plaats kreeg. Lie-A-Lien, gezondheidsmanager bij het bedrijf, ziet drie redenen waarom het programma succesvol is gebleken.

1. De sportfaciliteiten worden niet geisoleerd aangeboden maar zijn gekoppeld aan een uitgebreid voorlichtingsprogramma. Met presentaties, maar ook met professionele begeleiding in de fitnesszaal.

2. Niet alleen de werknemer wordt aangesproken op zijn leefstijl, ook de sociale omgeving. Zo worden ouder en kind geactiveerd tot (samen) bewegen.

3. De directie geeft het goede voorbeeld. Managers waren gelukkig al vrij actief, maar deden er nog een tandje bovenop. Zo deden alle managers mee aan een georganiseerde spinningmarathon.

4. Naast de sportieve inspanningen werden ook de bewegingen van medewerkers tijdens het werk geanalyseerd. Ook daarin kregen medewerkers gericht advies.

De eerste resultaten van het beleid worden zichtbaar. Het verzuim laat een lichte daling zien en de reputatie van het bedrijf is verbeterd.

Lees het volledige artikel in Vakblad Arbo, juni 2012
 

Met daarnaast onder meer:

AfbeeldingHet arbo-walhalla,  Zweden als gidsland
 Arbo 2020: meer zelfregulering en minder overheid.

 

> Bekijk de inhoudsopgave van dit nummer
> Profiteer een halfjaar van het speciale kennismakingstarief!

 

Reageer op dit artikel