nieuws

5,4 miljoen verloren arbeidsdagen door migraine

Gezond werken

Migraine is door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) geclassificeerd als een van de 12 meest invaliderende aandoeningen. Helaas wordt in 33% van de gevallen migraine nog niet herkend, wat leidt tot veel ziekteverzuim.

5,4 miljoen verloren arbeidsdagen door migraine

Deze schokkende conclusie trekt de Nederlandse Vereniging van Hoofdpijnpatienten (NVvHP).  Migraine is echter goed te behandelen. Goede informatie aan bedrijfsartsen kan veel leedvoorkomen en veel geld besparen.

Migraine wordt niet herkend

Migraine is door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) geclassificeerd als een van de 12 meest invaliderende aandoeningen. Helaas wordt in 33% van de gevallen migraine nog niet herkend, wat leidt tot veel ziekteverzuim. Migraine is echter goed te behandelen. Goede informatie aan bedrijfsartsen kan veel leedvoorkomen en veel geld besparen.

De NVvHP heeft een aantal jaren geleden het Adviespunt Werk opgericht, bestaande uit gespecialiseerde loopbaancoaches die hoofdpijnpatiënten begeleiden bij problemen op het werk, of reintegratie. Nu heeft de Hoofdpijnpatientenvereniging ook het voortouw genomen om bedrijfsartsen beter voor te lichten over de – goed behandelbare – hersenaandoening migraine.

 

Tip: Werkdrukmanagement en PSA
Reageer op dit artikel