nieuws

Hoge bloeddruk en slaapproblemen door kantoortuin

Gezond werken

Werkgevers moeten er bij de inrichting van kantoren rekening mee houden dat  werknemers ziek kunnen worden van de herrie in een kantoortuin.

Tot de mogelijke gevolgen behoren hoge bloeddruk, hoofdpijn, concentratieproblemen, slaapstoornissen en spijsverteringsproblemen, welke kunnen leiden tot ziekteverzuim. Problemen ontstaan vooral wanneer werknemers dicht op elkaar moeten zitten.

Dit zegt de voorzittter van de vereniging van Duitse bedrijfsartsen, Wolfgang Panter. Woensdag werd in Duitsland een ‘Tag gegen Larm’ (Dag tegen lawaai) gehouden om aandacht voor het probleem te vragen.

Met de juiste meubels, vloerbedekking en planten is al veel te bereiken. Niet alleen zorgt een minder lawaaierige omgeving voor verlaging van het ziekteverzuim, ook maakt die dat de werknemers beter presteren.

Om werkgevers richtlijnen te geven bij het inrichten van kantoortuinen, heeft NEN in 2009 een nieuwe norm ontworpen.

Reageer op dit artikel