nieuws

Minder stress met masker

Gezond werken

Nee, dit bericht gaat niet over relaxen in een wellnesscentrum. En evenmin over adembescherming. Dit gaat over een onconventioneel, maar serieus wapen in de strijd tegen werkdruk en stress.

Minder stress met masker

Medewerkers van een vastgoedkantoor in de Chinese stad Handan hebben een werkgever die blijkbaar erg ‘zen’ is. Het bedrijf gunt zijn medewerkers eens per maand een dag zonder stress op kantoor.

Gezichtsloze dag

Dat doet het overigens wel op een bijzondere manier. De aanpak? Alle medewerkers dragen die dag een masker op kantoor. Op deze zogeheten ‘gezichtsloze’ dag zijn medewerkers gewoon aan het werk. Maar dan met een uitdrukkingsloos wit masker voor hun gezicht.

Rustgevend

Het dragen van zo’n masker zou helpen om de gezichtspieren rust te geven. En dat zou er weer voor zorgen dat mensen over de hele linie meer ontspannen raken. Met als bijkomend gevolg dat zij minder stressgevoelens ervaren. Daarnaast hoeven mensen een hele dag lang niet de ‘schone schijn’ op te houden. Zij dragen immers letterlijk een masker. Ook heel goed tegen stress, zo blijkt.

Bron: het Financieele Dagblad

 

> Wilt u meer weten over de aanpak van stress op het werk? Volg de training psychosociale arbeidsbelasting.

Reageer op dit artikel