nieuws

Werkdruk en stress in distributiecentra

Gezond werken

Werknemers in de distributiecentra van Albert Heijn en Jumbo worden structureel onder druk gezet en geïntimideerd, meldt het televisieprogramma EenVandaag op basis van eigen onderzoek.

Werkdruk en stress in distributiecentra

Het tv-programma heeft de afgelopen maanden gesprekken gevoerd met een aantal anonieme medewerkers in de distributiecentra. EenVandaag zegt dat het daarbij diverse serieuze misstanden op het spoor is gekomen.

Stress en conflicten

In de centra zouden regels over veilig en gezond werken en veiligheidsvoorschriften stelselmatig met voeten worden getreden. Ook lijkt het erop dat zieke werknemers worden opgejaagd om zich zo snel mogelijk weer beter te melden en aan het werk te gaan. Volgens EenVandaag leidt deze situatie bij werknemers tot hoge werkdruk. Die werkdruk zou stress en conflicten op de werkvloer veroorzaken. Ook zouden er geregeld ongelukken in de distributiecentraplaatsvinden. Het gaat dan bijvoorbeeld om aanrijdingen met heftrucks.

Hoge prioriteit

Albert Heijn en Jumbo hebben inmiddels in een reactie aan het tv-programma laten weten zich niet in het geschetste beeld te herkennen. De supermarkten geven wel toe dat er helaas wel eens wat mis gaat in de distributiecentra. Naar eigen zeggen nemen beide supermarktconcerns de klachten van medewerkers zeer serieus. Ook geven de beide bedrijven aan dat veiligheid in de centra zeer hoge prioriteit krijgt.

 

> TIP: In het boek ‘5 sterrenaanpak voor gezonde werkdruk‘ leest u hoe u ongezonde werkdruk te lijf kunt gaan.

Reageer op dit artikel