opleiding

Gezond werken

Werkdrukmanagement en PSA | 7 november 2019

Thema: gezond werken, werkdruk, werkstress

Soort opleiding: Opleiding

Prijs: €599

Psychosociale arbeidsbelasting wordt gezien als een van de belangrijkste veroorzakers van verzuim in Nederland. Maar wat is nu PSA? Waar komt het vandaan? En vooral: wat zouden we eraan kunnen doen?

Werkdrukmanagement en PSA | 7 november 2019

Na heel veel en grootschalig onderzoek weten we welke stressoren er zijn en wat de invloed daarvan kan zijn op de beleving van werk. Ook weten we dat er naast stressoren energiebronnen kunnen zijn die de gevolgen van de stressoren beïnvloeden. Motivatie wordt in de nieuwste wetenschappelijke inzichten gezien als erg belangrijk om duurzaam te kunnen presteren. Maar hoe werkt dat nu in de praktijk? Wat kunnen we daar nu mee? Stressoren en energiebronnen hebben ook invloed op het gedrag van mensen. Betekent dat dan ook op ongewenst gedrag? Het nieuwe werkdrukmanagement is gebaseerd op een volwassen arbeidsrelatie. Deze relatie gaat uit van een psychologisch contract.

Wat leert u?
Tijdens deze dag leert u hoe u een Volwassen Arbeidsrelatie vorm kunt geven. HR-professionals en leidinggevenden kunnen na deze dag zelfstandig een eigen methodiek opzetten. Hiervoor wordt een boekje met mogelijkheden ‘de gereedschapskist’ en een vragenlijst meegeleverd.

In een dag wordt u meegenomen in een ontdekkingsreis door deze materie.

Meer informatie & inschrijven

Reageer op dit artikel