nieuws

Kan een meetlint dodelijk zijn?

Persoonlijke beschermingsmiddelen

Wel als het van ruim 120 meter naar beneden valt op het hoofd van iemand die geen helm draagt.

Kan een meetlint dodelijk zijn?

Hoe gevaarlijk het is om zonder veiligheidshelm een bouwplaats te betreden, blijkt uit dit bizarre arbeidsongeval in de Amerikaanse stad Jersey City waar een wolkenkrabber van 50 verdiepingen wordt gebouwd.

Veiligheidshelm

Een van de bouwvakkers had een meetlint aan zijn riem hangen. Het meetlint, dat bijna een pond woog, raakte los en viel naar beneden, net toen de 58-jarige Gary Anderson uit zijn auto stapte. Anderson werd op zijn hoofd geraakt en was direct bewusteloos. Hij overleed later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Anderson was niet als bouwvakker aan het werk op de locatie, maar kwam daar materiaal afleveren. Een woordvoerder van het bouwbedrijf zegt tegen Safety Newsalert dat het beleid is dat iedereen op de bouwplaats een veiligheidshelm draagt. Het is niet bekend waarom Anderson zijn helm niet had opgezet.

Handhaving

Het ligt op de weg van de werkgever om strikt de hand te houden aan de naleving van de uit de Arbeidsomstandighedenwet voortvloeiende veiligheidsvoorschriften. Wanneer een werknemer zich hier niet aan houdt, is dat grond voor ontslag.

Reageer op dit artikel