congres

RIE

30 oktober | Risicomanagement

Thema: risico-inventarisatie, Risicoinventarisatie, risicomanagement

Soort congres: Congres

Prijs: €399

Het Congres Risicomanagement is hét congres waarbij u zich bewust wordt van onzichtbare risico’s. En hoe u alle lagen binnen uw organisatie laat risico-denken in plaats van compliance-denken.

30 oktober | Risicomanagement

Risicomanagement veronderstelt dat u álle risico’s kent. Uit de dagelijkse praktijk blijkt dat dit heel lastig is. De normen en regels zijn bekend, maar de overschrijdingen hiervan vormen niet de enige risico’s. Er vinden regelmatig incidenten plaats, omdat men nooit heeft beseft dat iets een risico was.

Hoe weet u dat iets een risico is en hoe raakt u zich hiervan bewust? Herkennen van risico’s vereist kennis, maar ook creativiteit.  Want een risico wordt pas concreet als je het voor je ziet in je hoofd, als je een scenario bedenkt. Zo wordt een krokodil pas een concreet risico met het scenario dat het beest iemand grijpt. Of een machine met het scenario waarin een werknemer zijn hand erin steekt.

Kortom: risico-denken is essentieel in de bewustwording van onzichtbare risico’s!

Wat leert u?
Inzicht | Hoe  werken beelden en zet u deze in bij de bewustwording van risico’s?
Invloed | Hoe maakt u organisatie bewust van onzichtbare risico’s?
Invloed | Hoe krijgt u invloed op gedrag en cultuur binnen de organisatie?
Implementeren | Hoe implementeert u risico-denken organisatie breed?
Competenties | welke competenties heeft u nodig om processen effectief en efficiënt te managen?

Na het volgen van deze dag:
Bent u in staat om onzichtbare risico’s zichtbaar te maken. En beschikt u over de handvatten om alle lagen binnen uw organisatie te laten risico-denken in plaats van compliance-denken. U kent het belang van het beheersen van (organisatie)cultuur en onderlinge relaties. Want zodra een individuele bijdrage zichtbaar wordt, stijgt de motivatie.

Op 30 oktober organiseert Arbo voor de derde keer het congres Risicomanagement om professionals handvatten te geven voor een risico-bewuste organisatie.

Meer informatie & inschrijven

Reageer op dit artikel