artikel

Mantelzorgers op werk zwijgzaam over zorgtaken

Veilig werken

Bijna eenderde van de mantelzorgers moet zijn werk meer keren per jaar onderbreken. Ruim tweederde weet niet dat de werkgever mogelijkheden biedt om werk en mantelzorg beter te combineren. Volgens de landelijk projectleider van Werk & Mantelzorg werkt een deel van deze mensen over om de gemiste uren in te halen.

 

Ruim driekwart (76 procent) van de werknemers vindt dat mensen mantelzorg en werk samen moeten kunnen doen. Daarbij wil 78 procent dat de werkgever meedenkt en via de arbeidsvoorwaarden mogelijkheden biedt.

 

In Nederland zijn meer dan 2,6 miljoen mensen mantelzorger. Zij voeren die taak minimaal acht uur per week uit of gedurende een aaneengesloten periode van minstens drie maanden.

Reageer op dit artikel