artikel

Proeven met meer beveiliging op bussen

Veilig werken

Gedacht wordt aan extra surveillances in bussen door agenten in uniform en in burger. Ook zouden er onherkenbare politiebusjes achter bussen gaan rijden zodat snel ingegrepen kan worden als de chauffeurs bijstand vragen. Dat laatste idee is gebaseerd op succesvolle ervaringen in Londen en Liverpool, waar mensen van vervoersbedrijf Arriva een kijkje hebben genomen.

 

De vervoerders zijn vooral blij dat er bij de politie een landelijk een contactfunctionaris komt. ‘Die kan over de regio’s heen iets beslissen. Ook in de politieregio’s wordt duidelijker wie de verantwoordelijkheid krijgt over dit soort zaken.’

 

De centrale politiefunctionaris moet tevens uitzoeken of er de laatste tijd echt meer incidenten zijn of dat de chauffeurs vaker dan voorheen voorvallen melden. ‘Tot een paar jaar geleden gaven chauffeurs het niet door als ze bijvoorbeeld in hun gezicht werden gespuugd.’

 

De Raad van Hoofdcommissarissen en vertegenwoordigers van de verschillende busbedrijven maken alle plannen om agressie in de bussen terug te dringen 13 februari bekend in Tilburg.

Reageer op dit artikel