artikel

Veilig klussen

Veilig werken

Zorg ervoor dat derden VCA-gecertificeerd zijn. Bij aanvang van de klus moet een veiligheidsoverleg plaatsvinden. Maak een ‘protocol veilig werken’ en laat de manager van het inleenbedrijf tekenen voor akkoord. Hierin zijn de veiligheidsvoorschriften opgenomen die in jullie bedrijf gelden. Gevaarlijke situaties moeten benoemd zijn in de risico-inventarisatie. Denk hierbij aan: werken in besloten ruimte, werken op hoogte, alleen werken, brandgevaar en werken met electriciteit.

 

 

 

 

Boekentip: VCA Basisveiligheid voor de Bouw 

 

Hoe belangrijk aandacht voor veiligheid is, merk je pas als het een keer goed mis gaat. Bereid je voor het examen en leer over andere gevaren in je werkpraktijk. Voortaan weet jij hoe je op de juiste manier moet handelen.
 

Meer informatie en bestellen

Reageer op dit artikel