artikel

Laptop

Veilig werken

Het werken op laptops is enorm toegenomen de afgelopen jaren. Logisch, want het biedt de mogelijkheid om overal te werken op het moment dat het uitkomt. Toch zit er een nadeel aan een laptop; het beeldscherm is niet apart te verstellen ten opzichte van het toetsenbordgedeelte. Er is dus snel sprake van een compromis ten aanzien van de ordening, wat mogelijk resulteert in een minder ideale werkhouding. Om deze reden wordt er vanuit de beleidsregels geadviseerd om het werken op een laptop te beperken qua tijd. Er wordt een maximum aangegeven van twee uur per dag. Het is mogelijk om hier een adequate oplossing voor te realiseren met behulp van een laptopsteun, los toetsenborg en een losse muis. Met deze componenten is het mogelijk om een verantwoorde opstelling te organiseren. Daarom is het goed als een bedrijf dat laptops verstrekt aan z’n medewerkers, dat doet samen met de vermelde hulpmiddelen. Sommige mensen werken zo ontspannen op een laptop, dat ze geen aanpassing nodig hebben. Anderen hebben er wel degelijk baat bij.

Reageer op dit artikel