nieuws

Muzikale trap stimuleert traplopen

Veilig werken

Mensen kiezen voor gemak. Dus wanneer ze een aantal etages omhoog of omlaag moeten, nemen ze eerder de lift of roltrap dan de trap. Maar werkgevers willen de gezondheid van hun medewerkers graag stimuleren door meer beweging. Hoe krijg je mensen dan aan het traplopen?

In Stockholm is een interessant experiment uitgevoerd. In een metrostation werd de trap, direct gelegen naast de roltrap, omgebouwd tot pianotrap. De trap kreeg het uiterlijk van een klavier, dus met witte en zwarte toetsen. Ging je op een trede staan, dan maakten de toetsen ook werkelijk geluid.
Het resultaat: 60 procent meer mensen maakten gebruik van de trap. Een ideetje voor creatieve kantoorinrichters? Afbeelding

Bekijk de video.

 

Zie ook: strengere veiligheidseisen aan roltrappen

Reageer op dit artikel