nieuws

Amerikaanse werknemer heeft recht op dutje

Veilig werken

De stad Los Angeles betaalt werknemers van de vuilnisophaaldienst 26 miljoen dollar omdat zij tijdens hun lunchpauze geen dutje mochten doen.

Dat meldt de site Safetynewsalert.com. De medewerkers van de vuilnisdienst moesten voldoen aan strenge regels en een daarvan was dat zij niet mochten slapen in hun lunchpauze. De gemeente was bang voor slechte publiciteit als burgers, ondernemers, of nog erger, cameraploegen een vuilnisman zouden zien slapen.

Schikking

Om een rechtszaak te voorkomen, heeft de gemeente de 1100 werknemers een schikking aangeboden, die inhoudt dat zij elk ongeveer 15.000 dollar ontvangen. Voor de advocaten van de werknemers blijkt de zaak overigens een stuk lucratiever, zij verdienen 8,7 miljoen dollar met deze zaak.

Filmpje

Volgens Safetynewsalert is de schikking volkomen terecht. Een vermoeide werknemer is een gevaarlijke werknemer. Het is veel minder erg wanneer er een filmpje verschijnt van een tukkende werknemer, dan van een vuilniswagen die zich in een mensenmassa boort omdat de vermoeide chauffeur de macht over het stuur verliest. Een dutje van 20 minuten is al voldoende om een werknemer alerter en dus veiliger te maken, aldus Safetynewsalert.

Reageer op dit artikel