nieuws

BHV’er moet voldoen aan nieuwe norm

Veilig werken

Een nieuwe norm moet het makkelijker maken om de bedrijfsnoodorganisatie te ontwerpen en implementeren. Zowel grote als kleine bedrijven hebben hier baat bij.

NEN heeft het normontwerp NEN 8112 ‘Bedrijfsnoodorganisatie en bedrijfshulpverlening’ gepubliceerd. Deze norm vervangt de huidige normen NEN 4000:2008 ‘Bedrijfshulpverlening’ en NEN 8112:2010 ‘Leidraad voor ontruimingsplannen’. Het voordeel van de nieuwe norm is dat er dan een norm is waarin kennis rondom het ontwerpen en implementeren van de bedrijfsnoodorganisatie (BNO) wordt gedeeld. 

De huidige normen worden ingetrokken op het moment dat NEN 8112 wordt gepubliceerd. Naar verwachting zal dit in de eerste helft van 2015 zijn. Belanghebbenden kunnen tot 1 november 2014 online commentaar indienen via http://www.normontwerpen.nen.nl/.

Reageer op dit artikel