nieuws

Begrijpen uw medewerkers de veiligheidsinstructies?

Veilig werken

Laaggeletterheid is nog altijd een groot probleem op de Nederlandse werkvloer. Bijna 750 duizend werknemers hebben moeite met lezen en schrijven. Dat heeft directe invloed op de veiligheid op de werkvloer.

Deze week vraagt de Stichting Lezen en Schrijven met de Week van de Alfabetisering weer aandacht voor het belang van goede taalvaardigheid.

Laaggeletterdheid

Mensen die beter leren lezen en schrijven kunnen zichzelf beter redden op werkvloer en zijn meer flexibel inzetbaar. Om veilig te kunnen werken is het ook belangrijk om de Nederlandse taal voldoende te beheersen. Stichting Lezen & Schrijven stimuleert bedrijven daarom om actief aan de slag te gaan met laaggeletterdheid.

Taalmeter

Om erachter te komen of een werknemer laaggeletterd is en een taalcursus nodig heeft, kunnen bedrijven de Taalmeter inzetten. Een werknemer maakt online leesopdrachten en binnen twaalf minuten wordt duidelijk of hij moeite heeft met lezen. Via het gratis telefoonnummer 0800 023 44 44 of de Taalzoeker kan iemand vervolgens informatie krijgen over een taalcursus in de buurt.

Reageer op dit artikel